Ga naar homepage
058-799 0000
tot 17.00
Zonnecarport Nij Smellinghe
Eigen groene stroom

Innovatieve zonnecarports van GroenLeven

De energietransitie betekent een duurzame omslag voor uw onderneming, maar ook voor ons dagelijks leven. We gaan naar een wereld waarin zowel de verlichting in de gangen als de auto’s van de bezoekers en klanten op dezelfde, duurzaam opgewekte energie zullen werken.

Die energie kunt u zelf slim opwekken met een zonnecarport, een lucratief gebruik van het (parkeer)terrein. Voeg daar laadmogelijkheden aan toe, en u heeft een sterke dubbelfunctie te pakken voor uw bezoekers, klanten en personeel. Met een zonnecarport bespaart u op elektriciteitskosten en heeft u uw eigen elektriciteitsopwekking in de hand. Het plaatsen van een zonnecarport is daarnaast een goed alternatief als zonnepanelen op uw daken installeren niet mogelijk is.

De voordelen van een zonnecarport:

Zonnecarport in Assen

 1. Besparen en onafhankelijk
  Met een zonnecarport wekt u uw eigen elektriciteit op, bespaart u op energiekosten en bent u onafhankelijk. Ook in combinatie met batterijopslag.
 2. Optimaal ruimtegebruik
  Met een zonnecarports maakt u optimaal gebruik van de beschikbare parkeerruimte.
 3. Meerwaarde
  Een zonnecarport biedt een meerwaarde voor uw klanten, bezoekers en medewerkers met de toevoeging van elektrisch laden. Tevens geeft het uw onderneming een duurzame uitstraling.
 4. Eenvoudig toepasbaar
  De zonnecarports van GroenLeven zijn geschikt voor 25 tot duizenden parkeerplaatsen en kunnen volledig gepersonaliseerd worden, onder andere in samenwerking met architecten.

Zonnecarports, dat doen we al een tijdje

Al 10 jaar bouwt GroenLeven met een diversiteit aan zonnebronnen aan de energietransitie in Nederland. Inmiddels hebben we meer dan 1.000 grootschalige zonne-energieprojecten gerealiseerd op uitdagende locaties als daken, boven parkeerplaatsen, op vuilstorten, industrieterreinen en drijvend op industriële waterpartijen. GroenLeven is daarom een betrouwbare partner met de wereld aan ervaring. Het is dan ook geen verassing dat kwaliteit voorop staat. Met de certificaten zoals ISO9001 (kwaliteit) en ISO 14001 (milieu) op zak zorgen we ervoor dat u alles uit uw carport kunt halen, terwijl hij veilig is én blijft. Is de carport klaar om tientallen voertuigen te laden én de onderneming te voorzien van duurzame energie? Dan hoeft u nog geen afscheid te nemen van GroenLeven. Wij onderhouden en monitoren uw carport graag om een optimaal rendement te garanderen voor uw onderneming, ook in combinatie met elektrisch landen en batterijopslag.

Folkert Brouwers

“De zonnecarport geeft ons parkeerterrein een zichtbaar groene upgrade en levert gratis stroom. Op zonnige dagen draait het volledige ziekenhuis, inclusief MRI, CT en operaties, nu op zonne-energie. Ook leveren we energie aan de omgeving. Op jaarbasis wekken wij ruim 30% van ons stroomverbruik op via de zonnepanelen op onze zonnecarport en daken.”
Folkert Brouwers, Directeur Bedrijf & Gebouwen ziekenhuis Nij Smellinghe

Zorgeloos genieten van de zon

Klinkt het als een flinke klus? Dat valt gelukkig reuze mee. Wij regelen praktisch alles voor u, van het aanvragen van subsidie tot en met het onderhoud. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw onderneming.

Kennismaking

Samen met jou bespreken we het rendementsmodel, werkwijze, verschillende carportmodellen en het eigenaarschap.

Advies en voorlopig ontwerp

Je krijgt advies over de opwekpotentie, voorlopig technisch ontwerp en een concept optieovereenkomst. Dit komen we persoonlijk met je bespreken.

Optieovereenkomst

Ontwerp akkoord? Dan krijg je een optieovereenkomst waarin duidelijk de intentie is beschreven over de samenwerking tussen de verschillende partijen.

Vergunningen en subsidie

Wij starten met het aanvragen van aansluitcapaciteit, delen van de bouwtekeningen, funderingsonderzoek, (bouw)vergunning en de eventuele subsidie.

Bouw en onderhoud

We plaatsen de carports op jouw locatie(s) en bij voltooiing zorgen wij voor een opleverrapport. Het onderhoud en de 24/7 monitoring is een extra dienst die GroenLeven tegen vergoeding aanbiedt.

Zonnecarports: zij gingen je voor

Veel gegeven antwoorden

Is er een bouwvergunning nodig voor een zonnecarport?
Ja, voor het bouwen van een zonnecarport is een bouwvergunning nodig.
Kan men gebruik blijven maken van het parkeerterrein tijdens de bouw?
Ja, dat kan. Een zonnecarport is relatief snel te bouwen en veroorzaakt praktisch geen overlast voor de gebruikers van het parkeerterrein. Je hoeft dus geen alternatieve parkeermogelijkheden te zoeken.
Kan ieder parkeerterrein overkapt worden met zonnepanelen?
Ja, in principe kan ieder parkeerterrein overkapt worden met zonnepanelen. Handig wanneer je bijvoorbeeld geen zonnepanelen op het dak kan of mag plaatsen Hoe groot moet een parkeerplaats minimaal zijn voor een zonnecarport? Minimaal 500 vierkante meter. Dit staat gelijk aan zo’n 50 parkeerplaatsen voor auto’s.
Wat zijn de voordelen van een zonnecarport?
Met een zonnecarport vergroen je jouw eigen verbruik, biedt je de bezoekers de mogelijkheid om elektrische auto’s op te laden en ben je zichtbaar maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen. Daarnaast beschermt de zonnecarport auto’s tegen weersomstandigheden.
Wie bepaalt hoe een zonnecarport eruit komt te zien?
De zonnecarport kun je zelf configureren met ons systeem. Natuurlijk helpen we je hierbij, zodat je een degelijk, strak design heeft dat aan al jouw wensen voldoet. Desgewenst spuiten we de carport in de kleuren van jouw huisstijl en voegen we het bedrijfslogo toe. Met een op maat gemaakte zonnecarport geef je direct een duurzaam visitekaartje af.