Zonnepark
Bespaar en verdien geld met zonne-energie

Ongebruikte grond levert niets op terwijl de kosten doorlopen. Met een zonnepark van GroenLeven is uw locatie wel rendabel. U verdient geld met zonne-energie en verlaagt tegelijk de CO2-uitstoot. Bij het realiseren van een zonnepark komt veel kijken. Zo heeft u te maken met wet- en regelgeving, subsidie-aanvragen en technische en financiële uitdagingen. Misschien wilt u ook helemaal niet investeren in een zonnepark? Maar bent u wel geïnteresseerd in extra inkomsten uit zonne-energie? Dan hebben wij de oplossing. Bespaar en verdien geld met een zonnepark van GroenLeven. Dan regelen we alles voor u. U kunt een zonnepark kopen maar ook uw onrendabele grond voor een pv installatie verhuren. Dan profiteert u een aantrekkelijke vergoeding per hectare. Verdien ook geld met een zonnepark van GroenLeven. We komen graag naar u toe en laten de mogelijkheden zien. GroenLeven heeft voor elke locatie een oplossing:

Wat is een zonnepark?

Voor niets komt de zon op. Toch doen we nog veel te weinig met onze grootste natuurlijke energiebron. Terwijl de noodzaak tot verduurzaming overal wordt gevoeld. Nederland moet in 2050 nagenoeg energie- en CO2-neutraal zijn. Met een zonnepark geeft u die klimaatambitie vorm. Een zonnepark is een locatie met daarop zonnepanelen die energie opwekken. Ze variëren in grootte van 1 tot meer dan 100 hectare. Met een zonnepark verduurzaamt u eenvoudig en snel uw onderneming. U wekt uw eigen energie op en ontziet het milieu. En er zijn meer voordelen. 

Met een zonnepark van GroenLeven profiteert u van deze voordelen: 

 • Verdien geld met zonne-energie
 • Versterk uw reputatie als duurzame organisatie
 • Laat uw zonnepark volledig installeren en onderhouden
 • Bespaar geld en verdien met zelf opgewekte zonne-energie
 • Kies voor zonnepanelen kopen of uw locatie verhuren tegen een vaste vergoeding

GroenLeven ontwikkelt, financiert, realiseert en onderhoudt grootschalige zonneparken door heel Nederland. Dit doen we onder andere op bijzondere locaties met een dubbelfunctie, zoals carports, vuilstortplaatsen en zandwingebieden. Inmiddels hebben we meer dan 800+ projecten succesvol opgeleverd en zijn we de marktleider in Nederland in zonne-energie. Naar een zonnepark van GroenLeven heeft u geen omkijken. We nemen al het werk uit handen en u profiteert risicoloos van hoge opbrengsten. Zullen we samen de wereld verduurzamen? 

Ja, ik wil graag meer weten over de mogelijkheden van een zonnepark

Extra inkomsten met zonnepark op ongebruikte grond 

Een zonnepark is functioneel, duurzaam en onmisbaar in de onvermijdelijke energietransitie waar Nederland voor staat. Om ons land energiecentraal te maken zijn verschillende vormen van duurzame energie vereist. Zonne-energie speelt daarbij een belangrijke rol. Bezit u een ongebruikte locatie of wilt u duurzame energie toevoegen aan een locatie? Dan geeft u het met een zonnepark een tweede leven. GroenLeven maakt de realisatie en exploitatie van een zonnepark makkelijker dan ooit. 

Zonnepark realiseren, dit zijn de opties:

 • Grond verhuren of verkopen voor zonnepark
 • Zonnepanelen kopen voor een zonnepark

Bezit u onrendabele of onvruchtbare locatie of zoekt u een dubbelfunctie met zonne-energie? Verhuur het dan risicoloos voor een zonnepark. Dat levert u stabiele inkomsten op. Zelf een zonne-installatie kopen voor een zonnepark kan ook. Wij maken voor u graag een businesscase.

Ja, ik wil graag meer weten over de mogelijkheden op mijn locatie

Samen draagvlak creëren voor zonneparken

Extra inkomsten halen uit zonnepanelen is aantrekkelijk en slim. Maar u wilt ook uw buren te vriend houden. Sinds onze oprichting in 2012 hebben we veel ervaring opgedaan met het creëren en vergroten van draagvlak en acceptatie voor zonneparken. Nederland moet overstappen op duurzame energie, maar belangen kunnen botsen. Waar gemeenten duurzaamheidsdoelstellingen willen behalen kijken inwoners allereerst naar hun woongenot. In de praktijk blijken wensen, doelen en verwachtingen vaak verenigbaar. Bij GroenLeven betrekken we gemeenten en omwonenden vanaf dag 1 bij de plannen. Anticiperen we op de belangen van alle betrokkenen. En geven we iedereen de kans om zich uit te spreken en mee te denken. We zetten lokaal centraal, door ook te werken met lokale bedrijven aan de realisatie van het zonnepark. Zo komen we tot de beste oplossing voor iedereen. 

Interessante subsidies voor zonneparken

Met een zonnepark van GroenLeven wekt u dagelijks uw eigen stroom op. Honderden ondernemers gingen u voor. Interessante subsidies maken de investering extra aantrekkelijk. Kiest u ervoor om uw locatie te verhuren aan GroenLeven, dan ontvangt u een aantrekkelijke vergoeding per hectare. Kiest u voor een zonne-installatie kopen via GroenLeven, dan is de SDE subsidie voor u. Met deze subsidie vergoedt de overheid een deel van de duurzame energie die u opwekt. SDE subsidie werkt met een basisbedrag per kWh en dit bedrag neemt jaarlijks af. Wacht daarom niet langer en investeer nu in een zonnepark.

Zonnepark realiseren? Kies ook voor de marktleider

Met een zonnepark verdient u geld en verbetert u het milieu. Informeer nu naar de mogelijkheden en profiteer van deze én andere voordelen. 

 • Verdien geld en lever een essentiële bijdrage aan de energietransitie. 
 • Geneer extra inkomsten met onrendabele of overbodige locatie of voeg zonne-energie toe aan uw locatie.
 • Een zonnepark kopen? Met SDE subsidie is investeren interessanter dan ooit. 
 • Uw locatie verhuren voor een zonnepark? Profiteer van een interessante vergoeding per hectare.
 • GroenLeven is veilig en is ISO gecertificeerd: 9001 (kwaliteit) en ISO 14001 (milieu). 
 • GroenLeven heeft meer dan 800 grootschalige zonne-energieprojecten succesvol gerealiseerd.
 • Werk samen met de marktleider in zonne-energie. We weten wat werkt en daar plukt u de vruchten van. 
 • GroenLeven regelt alles van A tot Z, van vergunning en SDE subsidie tot service en onderhoud.

Voorkom verrassingen en kies voor zekerheid, kwaliteit en ervaring. Als nuchter Fries bedrijf overtreffen we sinds 2012 de verwachting van onze opdrachtgevers. 

Benieuwd hoeveel u kunt besparen met een zonnepark? 

Een zonnepark op uw locatie is in vertrouwde handen bij de marktleider van Nederland. Neem contact op voor een afspraak. Dan komen we naar u toe en laten we ter plekke alle mogelijkheden zien.

Veelgestelde vragen Zonnepark

Kan ik participeren in het zonnepark?
Krijgen de flora en fauna voldoende licht/watertoevoer om te groeien?
Hoe waarborgen of stimuleren jullie de biodiversiteit bij zonneparken?
Worden de panelen aan het eind van hun levensduur opgeruimd?
Hoe wordt de veiligheid tijdens de bouw van het zonnepark gewaarborgd?
Wie verzorgt het onderhoud na de realisatie van het park?
Ja, ik wil meer weten over een zonnepark op mijn locatie
1Kies uw type locatie
2Selecteer de beschikbare oppervlakte
Medewerker Foto
3Uw persoonlijke gegevens
Formulier beschermd door reCaptcha.