Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000
Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000

Zonnepark
Bespaar en verdien geld met zonne-energie

Ongebruikte grond levert niets op terwijl de kosten doorlopen. Met een zonnepark van GroenLeven is je locatie wel rendabel. Je verdient geld met zonne-energie en verlaagt tegelijk de CO2-uitstoot. Bij het realiseren van een zonnepark komt veel kijken. Zo heb je te maken met wet- en regelgeving, subsidie-aanvragen en technische en financiële uitdagingen. Misschien wil je ook helemaal niet investeren in een zonnepark? Maar ben je wel geïnteresseerd in extra inkomsten uit zonne-energie? Dan hebben wij de oplossing. Bespaar en verdien geld met een zonnepark van GroenLeven. Dan regelen we alles voor je. Je kunt een zonnepark kopen maar ook je onrendabele grond voor een pv installatie verhuren. Dan profiteer je een aantrekkelijke vergoeding per hectare. Verdien ook geld met een zonnepark van GroenLeven. We komen graag naar je toe en laten de mogelijkheden zien. GroenLeven heeft voor elke locatie een oplossing:

Wat is een zonnepark?

Voor niets komt de zon op. Toch doen we nog veel te weinig met onze grootste natuurlijke energiebron. Terwijl de noodzaak tot verduurzaming overal wordt gevoeld. Nederland moet in 2050 nagenoeg energie- en CO2-neutraal zijn. Met een zonnepark geef je die klimaatambitie vorm. Een zonnepark is een locatie met daarop zonnepanelen die energie opwekken. Ze variëren in grootte van 1 tot meer dan 100 hectare. Met een zonnepark verduurzaam je eenvoudig en snel je onderneming. Je wekt je eigen energie op en ontziet het milieu. En er zijn meer voordelen. 

Met een zonnepark van GroenLeven profiteer je van deze voordelen: 

 • Verdien geld met zonne-energie
 • Versterk je reputatie als duurzame organisatie
 • Laat je zonnepark volledig installeren en onderhouden
 • Bespaar geld en verdien met zelf opgewekte zonne-energie
 • Kies voor zonnepanelen kopen of je locatie verhuren tegen een vaste vergoeding

GroenLeven ontwikkelt, financiert, realiseert en onderhoudt grootschalige zonneparken door heel Nederland. Dit doen we onder andere op bijzondere locaties met een dubbelfunctie, zoals carports, vuilstortplaatsen en zandwingebieden. Inmiddels hebben we meer dan 800+ projecten succesvol opgeleverd en zijn we de marktleider in Nederland in zonne-energie. Naar een zonnepark van GroenLeven heb je geen omkijken. We nemen al het werk uit handen en jij profiteert risicoloos van hoge opbrengsten. Zullen we samen de wereld verduurzamen? 

Ja, ik wil graag meer weten over de mogelijkheden van een zonnepark

Extra inkomsten met zonnepark op ongebruikte grond 

Een zonnepark is functioneel, duurzaam en onmisbaar in de onvermijdelijke energietransitie waar Nederland voor staat. Om ons land energiecentraal te maken zijn verschillende vormen van duurzame energie vereist. Zonne-energie speelt daarbij een belangrijke rol. Bezit je een ongebruikte locatie of wil je duurzame energie toevoegen aan een locatie? Dan geef je het met een zonnepark een tweede leven. GroenLeven maakt de realisatie en exploitatie van een zonnepark makkelijker dan ooit. 

Zonnepark realiseren, dit zijn de opties:

 • Grond verhuren of verkopen voor zonnepark
 • Zonnepanelen kopen voor een zonnepark

Bezit je ondrendabele of onvruchtbare locatie of zoek je een dubbelfunctie met zonne-energie? Verhuur het dan risicoloos voor een zonnepark. Dat levert je stabiele inkomsten op. Zelf een zonne-installatie kopen voor een zonnepark kan ook. Wij maken voor u graag een businesscase.

Ja, ik wil graag meer weten over de mogelijkheden op mijn locatie

Samen draagvlak creëren voor zonneparken

Extra inkomsten halen uit zonnepanelen is aantrekkelijk en slim. Maar je wilt ook je buren te vriend houden. Sinds onze oprichting in 2012 hebben we veel ervaring opgedaan met het creëren en vergroten van draagvlak en acceptatie voor zonneparken. Nederland moet overstappen op duurzame energie, maar belangen kunnen botsen. Waar gemeenten duurzaamheidsdoelstellingen willen behalen kijken inwoners allereerst naar hun woongenot. In de praktijk blijken wensen, doelen en verwachtingen vaak verenigbaar. Bij GroenLeven betrekken we gemeenten en omwonenden vanaf dag 1 bij de plannen. Anticiperen we op de belangen van alle betrokkenen. En geven we iedereen de kans om zich uit te spreken en mee te denken. We zetten lokaal centraal, door ook te werken met lokale bedrijven aan de realisatie van het zonnepark. Zo komen we tot de beste oplossing voor iedereen. 

Interessante subsidies voor zonneparken in 2020 

Met een zonnepark van GroenLeven wek je dagelijks je eigen stroom op. Honderden ondernemers gingen je voor. Interessante subsidies maken de investering extra aantrekkelijk. Kies je ervoor om je locatie te verhuren aan GroenLeven, dan ontvang je een aantrekkelijke vergoeding per hectare. Kies je voor een zonne-installatie kopen via GroenLeven, dan is de SDE subsidie voor jou. Met deze subsidie vergoedt de overheid een deel van de duurzame energie die je opwekt. SDE subsidie werkt met een basisbedrag per kWh en dit bedrag neemt jaarlijks af. Wacht daarom niet langer en investeer nu in een zonnepark.

Zonnepark realiseren? Kies ook voor de marktleider

Met een zonnepark verdien je geld en verbeter je het milieu. Informeer nu naar de mogelijkheden en profiteer van deze én andere voordelen. 

 • Verdien geld en lever een essentiële bijdrage aan de energietransitie. 
 • Geneer extra inkomsten met onrendabele of overbodige locatie of voeg zonne-energie toe aan jouw locatie.
 • Een zonnepark kopen? Met SDE subsidie is investeren interessanter dan ooit. 
 • Jouw locatie verhuren voor een zonnepark? Profiteer van een interessante vergoeding per hectare.
 • GroenLeven is veilig en is ISO gecertificeerd: 9001 (kwaliteit) en ISO 14001 (milieu). 
 • GroenLeven heeft meer dan 800 grootschalige zonne-energieprojecten succesvol gerealiseerd.
 • Werk samen met de marktleider in zonne-energie. We weten wat werkt en daar pluk jij de vruchten van. 
 • GroenLeven regelt alles van A tot Z, van vergunning en SDE subsidie tot service en onderhoud.

Voorkom verrassingen en kies voor zekerheid, kwaliteit en ervaring. Als nuchter Fries bedrijf overtreffen we sinds 2012 de verwachting van onze opdrachtgevers. 

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen met een zonnepark? 

Een zonnepark op jouw locatie is in vertrouwde handen bij de marktleider van Nederland. Neem contact op voor een afspraak. Dan komen we naar je toe en laten we ter plekke alle mogelijkheden zien.

Ja, ik wil meer weten over een zonnepark op mijn locatie
1Kies uw type locatie
2Selecteer de beschikbare oppervlakte
Medewerker Foto
3Uw persoonlijke gegevens
Formulier beschermd door reCaptcha.