Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000
Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000

Business case zonnepark:
hoeveel verdien jij met zonnepanelen?

Geld verdienen met verduurzaming? Het kan met een zonnepark van GroenLeven. Met een zonne-installatie op ongebruikte of onrendabele bedrijfs- en landbouwgrond bespaar en verdien je geld. Maar hoe weet je of de investering loont? GroenLeven maakt vrijblijvend een business case. Ongebruikte grond verhuren voor zonnepanelen is zakelijk zeer interessant. Je profiteert direct van een aantrekkelijke jaarlijkse vergoeding per hectare. Maakt onrendabele grond redabel. En levert een wezenlijke bijdragen aan een beter klimaat. GroenLeven is marktleider in zonne-energie. Met meer dan 800 gerealiseerde zonnebronnen en zonneparken weten we wat werkt. Maak gebruik van onze kennis en laat een business case maken voor een zonnepark. Dan brengen we nauwgezet in kaart hoeveel jij kunt verdienen met zonne-energie.

Business case zonnepark: dit zijn de kosten

Een zonnepark is in de meeste gevallen rendabel. Om te onderzoeken of dit ook voor jouw locatie geldt kijken we naar de kosten. Wat kost het om de zonne-installatie te realiseren en aan te sluiten op het net? Wat zijn de te verwachten inkomsten? We maken een inschatting hoeveel panelen we in het zonnepark kunnen leggen. Onderzoeken de mogelijkheden voor een netaansluiting. En maken de indelingen voor het park. Voor het gebruiken en terugleveren van stroom heb je een netaansluiting nodig. De kosten voor deze aansluiting zijn afhankelijk van de kabellengte die nodig is om de stroom op het net te krijgen. Ook dit zoeken we voor je uit.

Andere kosten voor het realiseren en onderhouden van een zonnepark zijn:

 • onderzoekskosten, bijvoorbeeld voor het uitvoeren van een bodemcheck
 • onderhouds- en beheerkosten
 • verzekeringskosten
 • juridische kosten

Installatie en onderhoud zonnepark inclusief alle kosten

Het realiseren van een zonnepark is complex. Bij GroenLeven maken we het zo makkelijk mogelijk, met all-inclusive diensten. Je kunt bij GroenLeven een zonnepark kopen. Wil je gratis geld verdienen met de zon? Verhuur dan onrendabele of ongebruikte landbouwgrond. Dan ontvang je elk jaar een interessante vergoeding per hectare. Wat je ook kiest, wij nemen al het werk uit handen. Zo vragen we vergunningen en subsidies voor je aan. Creëren en vergroten we draagvlak bij omwonenden. En installeren en onderhouden we je zonne-installatie. Dankzij een heldere business case en transparante prijzen weet je precies waar je aan toe bent.

Ja, ik wil mijn inkomsten vergroten met zonnepark. Maak een gratis business case.

Business case zonnepanelen zakelijk: dit zijn de opbrengsten

Tegenover de uitgaven van een zonnepark staan de opbrengsten. Dit zijn de inkomstenbronnen. Kies je ervoor om je grond te verhuren heb je geen kosten en alleen maar opbrengsten, in vorm van een structurele vergoeding per jaar per hectare. Koop je het zonnepark, dan bepaalt het aantal zonnepanelen hoe groot je opbrengsten zijn. Zonnepanelen worden steeds beter en goedkoper, waardoor hun rendement toeneemt. Hoe meer je er laat plaatsen, hoe meer je verdient. Met slimme software rekenen we de verschillende scenario’s en geschatte inkomsten door. Door te veel geproduceerde energie terug te verkopen aan energieleveranciers genereer je extra inkomsten. Dit gaat automatisch via het energienet. De vergoeding is afhankelijk van vraag en aanbod. Subsidies zijn een derde manier om je inkomsten uit zonne-energie te vergroten. Met SDE subsidie heb je 15 jaar recht op een een vergoeding voor elke kWh groene stroom die je opwekt. Toekenning van de subsidie geeft zekerheid en maakt de business case voor je zonnepark extra aantrekkelijk. GroenLeven helpt je bij het aanvragen van de subsidie.

Bepalen business case voor zonnepark is maatwerk

Naast de kosten en opbrengsten zijn er meer aspecten die meewegen bij het maken van een businesscase. Zoals de afstand van de zonne-installatie tot het energienet en ontwikkelingen in de markt. Maar denk ook aan het gemeentelijk beleid in je regio. Een business case maken voor een zonnepark is echt maatwerk. Als marktleider helpen we je er graag bij. Onze kennis, ervaring en specialistische software zorgen voor een realistische inschatting van het potentiële rendement. Neem daarom nu contact met ons op. We brengen de mogelijkheden graag in kaart.

Ja, ik ben benieuwd naar de mogelijkheden

Vergroot je inkomsten met zonnepark van GroenLeven

Met een zonnepark van GroenLeven geef je onrendabele of ongebruikte landbouwgrond een tweede leven. Dit is goed voor je omzet en het milieu. Want Nederland moet verduurzamen en zonne-energie is daarbij onmisbaar.

Dit zijn de voordelen van een zonnepark van GroenLeven:

 • Draag bij aan essentiële energiedoelstellingen
 • Verdien geld met ongebruikte of onrendabele grond
 • Vergroen je onderneming en versterk je merkwaarde
 • Voorzie je bedrijf geheel of gedeeltelijk van eigen energie
 • Koop een pv-installatie en verdien de investering snel terug

GroenLeven realiseerde sinds zijn oprichting in 2012 meer dan 800 slimme zonnebronnen en zonneparken. Het maakte ons tot de Nederlandse marktleider in een zonne-energie. Zullen we samen de wereld verduurzamen?

Laat nu een business case voor een zonnepark maken

 • Krijg een aantrekkelijke vergoeding per hectare in geval van verhuur van jouw grond.
 • Verdien zonnepanelen snel terug, terwijl ze wel 25 jaar meegaan. Je maakt snel winst. 
 • Bespaar energiekosten en genereer extra inkomsten met je bedrijfsdak.
 • Verdien aan het terugleveren van te veel geproduceerde stroom.
 • GroenLeven is ISO-gecertificeerd voor kwaliteit (ISO 9001) en milieu (ISO 14001). Kies voor de kwaliteit, ervaring en service van de marktleider.

Neem contact met ons op en Informeer naar de kansen van zonne-energie voor je bedrijf of organisatie. We maken graag een business case voor een zonnepark op je locatie.

Ja, ik wil meer informatie over een zonnepark op mijn locatie
1Kies uw type locatie
2Selecteer de beschikbare oppervlakte
Medewerker Foto
3Uw persoonlijke gegevens