Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000
Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000

Zonnepanelen op landbouwgrond:
verdien met onrendabel land

Bezit je onrendabele of minder vruchtbare (landbouw)grond? Maak het rendabel met zonnepanelen van GroenLeven. Verhuur je grond of investeer in zonnepanelen. Dan verdien je geld, verduurzaam je je onderneming en verbeter je het milieu. Je wilt je land zo effectief mogelijk benutten. Dat lukt niet altijd, bijvoorbeeld door een slechte ligging of een dalend grondwaterpeil. Een minder vruchtbaar of onrendabel stuk land levert weinig op terwijl de kosten doorlopen. Gelukkig kun je daar wat aan doen. Met zonnepanelen op grond of landbouwgrond maak je onrendabel land winstgevend. Dat is goed voor je onderneming, je portemonnee en het klimaat. En met het inzaaien van inheemse grassoorten stimuleren we de biodiversiteit en voegen we een dubbelfunctie toe. Zonnepanelen kopen of grond verhuren voor een zonnepark? Informeer naar de mogelijkheden. We komen graag naar je toe en laten de mogelijkheden zien. 

Ja, ik wil graag een afspraak

Voordelen zonnepanelen kopen of grond verhuren voor zonnepanelen

Wij zij GroenLeven, marktleider in grootschalige zonne-energie. Ons motto is: groot denken, goed doen. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe locaties voor grootschalige en duurzame zonne-projecten. Daar kun jij van profiteren. Verhuur ongebruikte of minder vruchtbare grond voor een zonnepark. Of koop een zonne-installatie voor je boerenbedrijf. Je hebt er geen omkijken naar, want wij regelen alles.

Dit zijn de voordelen van zonnepanelen op je grond:

 • Verduurzaam je onderneming
 • Verdien geld met onrendabele stukken land
 • Koop een zonne-installatie voor een vaste lage prijs 
 • Of verhuur grond voor een vaste vergoeding per hectare
 • Kies voor bewezen kwaliteit van de marktleider in grootschalige zonne-energie

Met zonnepanelen van GroenLeven genereer je zorgeloos extra inkomsten. Want wij nemen al het werk uit handen. Van inventarisatie tot vergunningsaanvragen en van het creëren van draagvlak tot installatie en onderhoud. Met 800+ succesvol opgeleverde zonneparken en zonnedaken is GroenLeven Nederlands marktleider in grootschalige zonne-energie. Laten we samen de wereld verduurzamen. 

Ja, ik wil graag meer weten over de mogelijkheden

Zonnepark goed voor milieu en portemonnee

Het tijdperk van fossiele energie is voorbij. Daarom wil Nederland in 2050 95% CO2 reduceren. Zonne-energie speelt bij deze ambitie een cruciale rol. Wij transformeren minder vruchtbare en onrendabele grond in winstgevende energieprojecten met een dubbelfunctie. Zonnepanelen zijn lucratief en voordelig.

Wil je als agrariër investeren in zonnepanelen, dan zijn er 2 opties:

 • Zonnepark kopen
 • Grond verhuren of verkopen voor een zonnepark

Wil je zonder investering direct profiteren van zonne-energie? Verhuur dan onrendabele of minder vruchtbare grond aan GroenLeven. Wij regelen alles en je krijgt een aantrekkelijke vergoeding per hectare. Een tweede optie is het zonnepark direct kopen. Sluit dan meteen een voordelig onderhoudscontract af. Dan weet je zeker dat je installatie altijd optimaal presteert. Met zonnepanelen op grond verdien én bespaar je geld. Bovendien kom je in aanmerking voor diverse interessante subsidies. Dit maakt investeren in zonnepanelen op grond nog aantrekkelijker. Informeer nu naar de mogelijkheden. 

Ja, ik wil graag meer informatie

Samen draagvlak creëren voor zonneparken

Inkomsten halen uit zonnepanelen klinkt aantrekkelijk. Maar je wilt ook je buren te vriend houden. Bij GroenLeven hebben we veel ervaring met het creëren van draagvlak voor zonneparken. We onderkennen het belang van alle betrokkenen. Betrekken gemeenten en omwonenden vanaf de start bij de plannen. En geven iedereen de kans om zich te laten horen en mee te denken. Dit vergroot het begrip en neemt onrust weg. De noodzaak van een ingrijpende energietransitie is groot en iedereen heeft wensen. Gemeenten willen aan duurzaamheidsdoelstellingen voldoen en inwoners prettig blijven wonen. In goed overleg komen we daar vrijwel altijd uit. Door zonneparken zo onopvallend mogelijk in de omgeving te passen. Omwonenden te laten participeren. En door te blijven praten. Want alleen zo kom je tot de beste oplossing voor iedereen. 


Zonnepanelen op grond nog aantrekkelijker met subsidie 

Wil je een zonne-installatie kopen, dan zijn daar aantrekkelijke subsidieregelingen voor. Wek je grootschalig zonne-energie op, dan kom je in aanmerking voor SDE subsidie. Deze subsidie verlaagt je energierekening aanzienlijk en geeft extra zekerheid. SDE subsidie is een exploitatiesubsidie. Dat betekent dat je subsidie ontvangt voor de duurzame energie die je opwekt. De regeling werkt met een basisbedrag en variërend deel. Omdat groene energie steeds goedkoper wordt neemt het basisbedrag jaarlijks af. Daarom is dit hét moment om zonnepanelen aan te schaffen voor je minder vruchtbare of onrendabele landbouwgrond.

Voordelen SDE subsidie voor een zonnepark:

 1. Met SDE subsidie krijg je de komende 15 jaar een vergoeding voor het opwekken van zonne-energie.
 2. Bij toekenning van SDE subsidie geldt het basisbedrag van het jaar van aanvraag. Ook als de installatie pas later gereed is. Het loont dus om vroeg aan te vragen.
 3. Laat GroenLeven je SDE subsidie aanvragen. Dat vergroot de kans op toewijzing.
 4. Met zonnepanelen op je onrendabele grond wek je voordelig je eigen duurzame energie op. Dit is financieel aantrekkelijk en goed voor het milieu.

Realiseer zonne-akker bij de marktleider in Nederland 

Over enkele jaren is zonne-energie de standaard. Samen leveren we een essentiële bijdrage aan de energietransitie. Daar pluk je elke dag de vruchten van. 

 • Bij GroenLeven beloven en leveren we. We bestaan sinds 2012 en zijn bouwer van het grootste aantal zonneparken, zonneweides en zonnedaken in Nederland. Dit maakt ons steeds beter en jij profiteert van die kennis. 
 • Groot, klein, uitgestrekt of compact: een zonne-installatie is vaak haalbaarder dan je denkt. Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden. We brengen de kansen graag in kaart. 
 • Investeer in een zonne-installatie of verhuur of verkoop onrendabele grond. Alle opties leveren geld op. 
 • De investering in zonne-installaties verdien je snel terug. Daarna maak je winst, want zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee.
 • Dankzij 24/7 monitoring renderen je zonnepanelen altijd optimaal. Dit garandeert de beste prestaties en voorkomt storingen en defecten. 
 • GroenLeven is nuchter en recht door zee. Onze roots liggen in Friesland en 'ja' zeggen is ja doen. Deze mentaliteit maakte ons marktleider en biedt jou zekerheid. 

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen met zonnepanelen op onrendabele (landbouw)grond?

We komen graag naar je toe en laten de mogelijkheden zien. 

Ja, ik wil meer weten over een zonnepark op mijn locatie
1Kies uw type locatie
2Selecteer de beschikbare oppervlakte
Medewerker Foto
3Uw persoonlijke gegevens