Lokale zonneparken:
realiseer zonnepark met inwoners

Bij het realiseren van een zonnepark komt veel kijken. Praktisch, administratief en ook emotioneel. We zijn inmiddels doordrongen zijn van de noodzaak van duurzame energie en daarbij is een goed inpassing van een zonnepark in de omgeving essentieel. GroenLeven is marktleider in grootschalige zonne-energie. Bij het ontwikkelen van lokale zonneparken werken we graag samen met regionale partners. Ook laten we bewoners actief meedenken over de inpassing van het zonnepark. En bieden we de kans om financieel te participeren. Dit vergroot op natuurlijke wijze het draagvlak voor de plannen. Verhuur of verpacht ongebruikte en onrendabele (landbouw)grond voor zonnepanelen. Of koop de zonne-installatie zelf en verdien de investering snel terug. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een lokaal zonnepark? We brengen het potentiële rendement graag voor je in kaart. Neem nu contact op. 

Ja, ik wil graag meer weten over mijn mogelijkheden

Lokale zonneparken economisch en ecologisch aantrekkelijk

Een lokaal zonnepark ontwikkel je niet alleen. Ook krijg je te maken met technische uitdagingen, wet- en regelgeving en belangen van omwonenden. Bij GroenLeven realiseren we aantrekkelijke lokale zonneparken. Daarvoor werken we graag samen met lokale partners. En omwonenden betrekken we actief bij de plannen. 

Succesvol zonnepark begint bij creëren draagvlak

Draagvlak is essentieel bij het succesvol aanleggen van een zonnepark. Om klimaatverandering te stoppen moeten we verduurzamen. De meeste Nederlanders hebben daar begrip voor en leveren graag een bijdrage. Maar dan willen ze wel betrokken worden bij de plannen. GroenLeven bestaat sinds 2012. Sinds onze oprichting hebben we veel ervaring opgedaan met het creëren en vergroten van draagvlak voor zonne-energie. In de praktijk blijkt dat de meeste mensen open staan voor lokale zonneparken. Communicatie is daarbij erg belangrijk. Inspraak hebben in de landschappelijke inpassing en het park moet ook iets opleveren. Bij GroenLeven nemen we de volledige communicatie rond lokale zonneparken op ons. We betrekken omwonenden bij de plannen. Communiceren vanaf dag 1 glashelder met alle betrokkenen. Dit zorgt voor begrip en acceptatie. Een lokaal zonnepark van GroenLeven versterkt de lokale economie en draagt positief bij aan de omgeving. Zo profiteert iedereen van de zon. 

Wanneer is een lokaal zonnepark ontwikkelen interessant?

Met een zonnepark profiteer je van gegarandeerde structurele inkomsten voor het beschikbaar stellen van jouw grond en draag je met het zonnepark bij aan een schonere wereld. Bezit je onrendabele of ongebruikte landbouwgrond? Of ga je als agrariër bijna met pensioen en heb je geen opvolging? Laat je land dan voorzien van zonnepanelen en een dubbelfunctie, met bijvoorbeeld schapen of inheemse grassoorten die de biodiversiteit versterken. Of een zonnepark haalbaar en rendabel is op jouw locatie hangt van veel dingen af. Zoals het bestemmingsplan en gemeentelijk beleid, het aantal zonnepanelen dat we kunnen plaatsen en de mogelijkheid tot aansluiting op het energienet. We maken graag een business case voor een zonnepark op jouw locatie, waarin we het te verwachten rendement nauwgezet inschatten. Neem contact met ons op en laat je verrassen. 

Ja, ik wil meer informatie

Lokaal zonnepark van GroenLeven biedt veel voordelen

Een lokaal zonnepark is aantrekkelijk voor het milieu en je portemonnee. Dit zijn de voordelen:

 • Draag bij aan essentiële energiedoelstellingen 
 • Verdien geld met ongebruikte of onrendabele grond
 • Vergroen je onderneming en versterk zo je merkwaarde
 • Verdien gekochte zonne-installatie snel terug
 • Profiteer van aantrekkelijke subsidies

GroenLeven realiseerde sinds zijn oprichting in 2012 meer dan 800 slimme zonnebronnen en zonneparken. Het maakte ons tot de Nederlandse marktleider in een zonne-energie. Zullen we samen de wereld verduurzamen? 

Zonnepark kopen of grond verhuren voor zonnepark

Nederlandse ondernemers benutten de kansen van zonne-energie onvoldoende. Daardoor laten ze makkelijke omzet liggen. Met een lokaal zonnepark geef je een onbenutte plek een dubbelfunctie. Dit kan op verschillende manieren. Verhuur je grond voor een zonnepark. Dan bouwen, onderhouden en exploiteren wij de pv-installatie. En krijg je jaarlijks gegarandeerde inkomsten per hectare. Een zonne-installatie aanschaffen kan ook. Dan zijn alle inkomsten en besparingen direct voor jou. En verdien je de investering in snel terug, terwijl zonnepanelen wel 25 jaar meegaan. Tel uit je winst. Bij het ontwikkelen van een lokaal zonnepark nemen we alle werkzaamheden uit handen. Zo vragen we vergunningen en subsidies voor je aan, communiceren we met omwonenden, voeren we onderzoeken uit en installeren en onderhouden we het zonnepark. Dit doen we graag met lokale partners, zodat de omgeving mee profiteert van het project.

Lokaal zonnepark realiseren? Kies ook voor de marktleider

Met een lokaal zonnepark verdien je geld en verbeter je het milieu. Informeer nu naar de mogelijkheden en profiteer van deze én andere voordelen. 

 • Verdien geld en lever een essentiële bijdrage aan de energietransitie. 
 • Genereer extra inkomsten met onrendabele of overbodige landbouwgrond. 
 • Profiteer 15 jaar lang van extra inkomsten en zekerheid met SDE subsidie. Dit maakt investeren in zonne-energie interessanter dan ooit. 
 • Verhuur landbouwgrond voor een zonnepark. Dan ontvang je jaarlijks een interessante vergoeding per hectare. 
 • Maak snel winst. Zonnepanelen verdien je snel terug, terwijl ze wel 25 jaar meegaan.
 • Voor elke situatie is er een oplossing. Of je nu grond verhuurt of een zonne-installatie koopt.
 • GroenLeven is veilig en is ISO gecertificeerd: 9001 (kwaliteit) en ISO 14001 (milieu). 
 • Werk samen met de marktleider in zonne-energie. We weten wat werkt en daar pluk jij de vruchten van. 

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen met een lokaal zonnepark? 

Laat je lokale zonnepark aanleggen door de Nederlandse marktleider in zonne-energie. Door onze kennis, ervaring en voorsprong is je project in vertrouwde handen. Neem nu contact op voor een afspraak. We laten de mogelijkheden graag ter plaatse zien. 

Ja, ik wil meer weten over een zonnepark op mijn locatie
1Kies uw type locatie
2Selecteer de beschikbare oppervlakte
Medewerker Foto
3Uw persoonlijke gegevens
Formulier beschermd door reCaptcha.