Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000
Wij zijn bereikbaar
Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 Bel 058 - 799 0000

Vergunning zonnepark:
dit zijn de regels

Met een zonnepark levert ongebruikte of onrendabele grond toch geld op. GroenLeven installeert en onderhoudt de complete installatie. Maar hoe zit met het vergunningen voor zonneparken? Nederland staat voor een enorme uitdaging. In 2050 moet ons land nagenoeg CO2 neutraal zijn. De CO2 ambitie slaagt alleen als we rigoureus overstappen op groene stroom. Zonne-energie speelt daarbij een cruciale rol. De zon is onze grootste energiebron, maar we gebruiken hem nog veel te weinig. Daarom is dit hét moment om over te stappen op zonne-energie, bijvoorbeeld met een zonnepark. Dan verdien je geld met de zon, verduurzaam je je onderneming en verbeter je het milieu. GroenLeven regelt alles, zodat je elke dag geld verdient met zonne-energie. Meer weten over zonneparken en benodigde vergunningen? Neem contact met ons op en profiteer ook elke dag van de zon. 

Ja, ik wil graag een afspraak

Vergunningenbeleid zonnepark verschilt per gemeente

Een zonnepark of zonneweide is een perceel met zonnepanelen. Zonneparken beslaan vaak meerdere hectares. Daarom worden ze meestal aangelegd op bedrijventerreinen en in buitengebieden. De overheid faciliteert de noodzakelijke energietransitie op verschillende manieren. Zo zijn er interessante subsidies voor het opwekken van groene stroom. En ontwikkelen lokale overheden en regio's de Regionale Energiestrategie. Dit maakt het realiseren van zonneprojecten steeds makkelijker. Heb je een overtollig of onvruchtbaar stuk land, dan kunnen wij daar een bron van groene en schone energie van maken. Voor het aanleggen van een zonnepark is een omgevingsvergunning nodig.

Aandachtspunten bij toekenning vergunning zonnepark 

Bij het toekennen van een vergunning voor een zonnepark kijkt de overheid onder andere naar het landschap. Een zonnepark mag het landschap niet verstoren. Bij GroenLeven houden we daar extra rekening mee. Zo kunnen we met beplanting en wallen zonneparken en zonneweides aan het zicht onttrekken. Een goede landschappelijke inpassing van het park behoudt het karakter van het landschap. En kan het zelfs versterken. Bij GroenLeven leggen we zonneparken aan op ongebruikte en onrendabele gronden. En geven we ze graag een dubbelfunctie, door schapen of inheemse grassoorten die de biodiversiteit versterken. Of combineren we het met bijen- en insectenhotels. Het zonnepark zelf is recyclebaar. Zo is de ecologische impact van het park minimaal. 

Draagvlak essentieel voor realisatie zonnepark

Als GroenLeven hebben we veel ervaring met het creëren en vergroten van draagvlak. Bij een vergunningsaanvraag voor een zonnepark betrekken we betrokkenen vanaf dag 1 bij het proces. Zo krijgen bewoners de kans om inbreng te leveren en financieel deel te nemen. Bijvoorbeeld in de vorm van aandelen of een omgevingsfonds. Bewoners laten we ook meedenken over de inpassing en inrichting van het zonnepark. Door alle betrokkenen voortdurend te betrekken bij de plannen vinden we elkaar. En blijken wensen en doelen vaak verenigbaar. 

Laat GroenLeven de vergunning voor je zonnepark aanvragen

GroenLeven is de Nederlandse marktleider in grootschalige energieprojecten. Met een zonnepark op je grond verdien je elke dag geld met de zon. Bovendien verduurzaam je eenvoudig je onderneming en verbeter je het milieu. Met een zonnepark van GroenLeven kies je voor zekerheid, kwaliteit en ervaring. Sinds 2012 leverden we meer dan 800 zonneparken op. Ook zijn we ISO-gecertificeerd voor kwaliteit (9001) en milieu (14001). En zijn we vaste partner van onder andere FrieslandCampina en Agrifirm. Honderden bedrijven en instellingen wekken dagelijks stroom op met onze zonnepanelen. Profiteer ook van de kracht van de zon met een zonnepark van GroenLeven. Dan regelen we meteen de vergunningaanvraag voor je. 

Vergroot inkomsten met eigen pv installatie of verhuur onrendabele grond

Bij GroenLeven kun je op 2 manieren profiteren van een zonnepark: verhuur grond of investeer in een eigen zonne-installatie. Verhuur je ongebruikte of onrendabele grond voor een zonnepark? Dan genereer je eenvoudig en risicoloos extra inkomsten. Je ontvangt namelijk jaarlijks een interessante vergoeding per hectare. Je kunt ook een zonne-installatie kopen.

Aantrekkelijke subsidies voor zonneparken in 2020

De overheid vergoedt met SDE subsidie tot bepaalde hoogte het verschil tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van geleverde energie. Dit heeft een aantal grote voordelen:

  1. SDE subsidie zorgt voor zekerheid. Je krijgt 15 jaar een vergoeding voor het opwekken van duurzame energie. 
  2. Vraag je nu subsidie aan, dan houd je recht op het hoge basisbedrag per kWh dat nu geldt.
  3. Versterk je duurzame uitstraling en verbeter het milieu met een zonnepark. 
  4. Vergroot met GroenLeven de kans op toekenning van subsidie en ontvang.

Investeren in een zonnepark is dankzij SDE subsidie interessanter dan ooit. We vertellen je er graag alles over. 

Van vergunningsaanvraag tot realisatie zonnepark: wij regelen alles

Verbeter het milieu en verdien geld met de zon. Informeer nu naar de mogelijkheden van een zonnepark op onrendabele of onvruchtbare grond. Daar heb je elke dag profijt van. 

  • Met SDE subsidie is investeren in een zonnepark interessanter dan ooit. 
  • Verdien zonnepanelen snel terug, terwijl ze tot 25 jaar meegaan. Je maakt al snel winst. 
  • Koop je zonnepark direct en gebruik en verkoop de opgewekte energie.
  • Extra inkomsten creëren zonder investering? Verhuur dan onrendabele grond voor een interessante vaste vergoeding per hectare.
  • Kies voor kwaliteit, veiligheid en innovatie. We hebben de ISO 9001 (kwaliteit) en de ISO 14001 (milieu). 
  • Werk samen met de marktleider in zonne-energie. We weten wat werkt en daar pluk jij de vruchten van. Elke dag opnieuw. 

Benieuwd hoeveel jij kunt besparen met een zonnepark? 

Voorkom verrassingen en laat je zonnepark inclusief vergunningen aanleggen door GroenLeven. Dan verdien je straks ook geld met de zon. Informeer nu naar de mogelijkheden. 

Ja, ik wil meer informatie over een zonnepark op mijn locatie
1Kies uw type locatie
2Selecteer de beschikbare oppervlakte
Medewerker Foto
3Uw persoonlijke gegevens
Formulier beschermd door reCaptcha.