Zonnepark realiseren:
dit zijn de stappen

Nederland moet in 2050 energie- en CO2-neutraal. Daarom is de noodzaak groter dan ooit om over te stappen op duurzame energie. Maar hoe doet u dat? Met een zonnepark van GroenLeven verdient u geld. U kunt een zonne-installatie kopen of u verhuurt onrendabele of ongebruikte (landbouw)grond voor zonnepanelen. We regelen alles voor u. Van de subsidie- en vergunningsaanvraag, communicatie met omwonenden tot aanleg en onderhoud. Zo verdient u zonder zorgen geld met de zon. Laat uw zonnepark realiseren door GroenLeven en verdien geld met de zon. We komen graag naar u toe en laten de mogelijkheden zien. 

Ja, ik wil graag een afspraak maken

Zonnepark realiseren: dit zijn de stappen

Zonne-energie is essentieel bij de noodzakelijke energietransitie. De zon komt elke dag gratis op en is onze grootste natuurlijke energiebron. Het realiseren van een zonnepark heeft echter flink wat voeten in de aarde. Laat hem daarom aanleggen door GroenLeven. Als marktleider in zonne-energie realiseert GroenLeven grootschalige zonneparken. Dit doen we op carports, langs snelwegen, op zandwinplassen en op andere bijzondere locaties. Bij het realiseren van een zonnepark doorlopen we een aantal stappen. We zetten ze op een rij. 

Locatiescan brengt potentieel zonnepark in kaart

Beschikt u over locatie die in aanmerking komt voor een zonnepark? Dan beginnen we met een locatiescan. Hierin inventariseren we onder andere de wensen, mogelijkheden en verwachte kosten en opbrengsten. Ook kijken we naar het vergunningenbeleid van de gemeente en het realiseren van een netaansluiting. Die is nodig voor het terugleveren van stroom. Zijn de eerste bevindingen positief, dan maken we een of meerdere ontwerpen voor het zonnepark. Zo krijgt het project steeds meer vorm en krijgt u een realistisch beeld van de mogelijkheden.

Zonnepark realiseren met juiste financiering 

Bij GroenLeven bieden we verschillende opties voor het realiseren van een zonnepark. Zo kunt u uw grond verhuren of verkopen voor een zonnepark. Of het zonnepark kopen tegen aantrekkelijke voorwaarden. Kiest u voor het verhuren van grond, dan hoeft u niets te doen. We huren uw grond en realiseren daar een zonnepark. U profiteert elk jaar van een aantrekkelijke vergoeding en loopt geen enkel risico. Kiest u voor zonnepanelen kopen voor een zonnepark? Dan bent u meteen eigenaar. Met een voordelig onderhoudscontract monitoren we 24/7 de prestaties van uw zonnepark. Zo weet u zeker dat uw installatie altijd optimaal presteert. 

Start realisatie zonnepark

We gaan aan de slag met het realiseren van het zonnepark en alles wat erbij komt kijken. Zo gaan we het gesprek aan met de gemeente en dienen we een principeverzoek in voor de realisatie. Ook beginnen we direct met het creëren van draagvlak. Nederland moet verduurzamen, maar belangen lopen regelmatig uiteen. Bij GroenLeven hebben we veel ervaring met het vergroten van draagvlak. We betrekken iedereen bij de plannen, houden rekening met wensen en laten omwonenden profiteren van het zonnepark. Door voortdurend in gesprek te blijven vinden we elkaar. Want we willen allemaal hetzelfde: een gezond en leefbaar Nederland. Op basis van alle suggesties en voorstellen passen we het zonnepark definitief in en ontwikkelen we de locatie. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een zonnepark op uw locatie? Bij GroenLeven realiseren we sinds 2012 grootschalige zonneparken. Dit doen we veilig en goed. Zo zijn we als marktleider ISO gecertificeerd voor kwaliteit (9001) en milieu (14001). En vertrouwen grote organisaties als FrieslandCampina en Agrifirm op onze kennis en ervaring. 

Ja, ik wil graag meer weten over de mogelijkheden van een zonnepark

Waarom zonnepark laten realiseren?

Investeren in zonne-energie biedt talloze voordelen. Dit versterkt uw duurzame uitstraling en u bespaart of verdient geld. En er zijn meer voordelen:

 • Verdien geld met zonne-energie
 • Versterk uw reputatie als duurzame organisatie
 • Laat uw zonnepark volledig installeren en onderhouden
 • Bespaar geld en verdien met zelf opgewekte zonne-energie
 • Kies voor zonnepanelen kopen of grond verhuren tegen een vaste vergoeding

Naar een zonnepark van GroenLeven heeft u geen omkijken. We nemen al het werk uit handen en u profiteert elke dag van extra opbrengsten. Zullen we samen de wereld verduurzamen? 

Ja, ik wil graag meer informatie over een zonnepark realiseren op mijn locatie

Aantrekkelijke subsidies voor zonneparken in 2020 

De overheid stimuleert ondernemers te investeren in duurzame energie. Dit maakt het realiseren van een zonnepark nog interessanter. Met SDE subsidie ontvangt u een basisbedrag per kWh opgewekte groene energie. Met een looptijd van 15 jaar biedt de subsidie zekerheid. U bent zeker van een vergoeding voor opgewekte energie. SDE subsidie werkt met een basisbedrag en een variërend bedrag. Het basisbedrag neemt elk jaar af, daarom is dit hét moment om een zonnepark te realiseren. Met onze kennis vergroten we de kans op toewijzing.

Zonnepark realiseren? Kies ook voor de marktleider

Een zonnepark is goed voor uw onderneming, uw portemonnee en het milieu. Maak nu een afspraak en profiteer van deze én andere voordelen. 

 • Verdien geld en lever een essentiële bijdrage aan de energietransitie. 
 • Genereer extra inkomsten met onrendabele of overbodige grond. 
 • Zonnepanelen kopen voor een zonnepark? Dankzij SDE subsidie is investeren interessanter dan ooit. 
 • Grond verhuren voor een zonnepark kan ook. Dan ontvangt u elk jaar een interessante vergoeding per hectare. 
 • GroenLeven is veilig en is ISO gecertificeerd: ISO 9001 (kwaliteit) en ISO 14001 (milieu). 
 • Werk samen met de marktleider in zonne-energie. We weten wat werkt en daar plukt u de vruchten van. 
 • Voorkom verrassingen en kies voor zekerheid, kwaliteit en ervaring. Als nuchter Fries bedrijf overtreffen we sinds 2012 de verwachting van onze opdrachtgevers.  

Benieuwd hoeveel u kunt besparen met een zonnepark? 

Laat GroenLeven uw zonnepark realiseren. Dat is vertrouwd, voordelig en verzorgd. Neem contact op voor een afspraak. Dan komen we naar u toe en laten we ter plekke alle mogelijkheden zien. 

Ja, ik wil meer informatie over een zonnepark op mijn locatie
1Kies uw type locatie
2Selecteer de beschikbare oppervlakte
Medewerker Foto
3Uw persoonlijke gegevens
Formulier beschermd door reCaptcha.