Ga naar homepage
058-799 0000
tot 17.00
Zonnecarport ziekenhuis Nij Smellinghe
Zonnecarports met GroenLeven

Groene stroom met een zonnecarport

Parkeren met groene energie van de zon

Als organisatie in deze tijd wil je waarschijnlijk ook maatschappelijk verantwoord ondernemen. Misschien heb je al uitgezocht of er mogelijkheden zijn voor zonnepanelen op het dak, maar waren de resultaten teleurstellend. Gelukkig hebben we nog een mogelijkheid voor je. Graag stellen we je voor aan onze zonnecarports. Een unieke manier om te profiteren van een innovatieve en voordelige dubbelfunctie.

Maar wat is nou precies een zonnecarport? Een zonnecarport is een overkapping op/over het parkeerterrein, bestaande uit zonnepanelen. Je kunt je voorstellen dat hier een aantal interessante voordelen uit voortkomen.

De voordelen van een zonnecarport

Naast het opwekken van eigen groene energie

Uitbreiding

Breid de carport uit met laadpalen voor fietsen en auto's

Groene upgrade

Geniet van een duurzame uitstraling en een groene upgrade van de organisatie

Unieke bescherming

Bescherm auto's en motoren tegen (extreme) weersomstandigheden

Zonnecarport huren of kopen

Geïnteresseerd in een zonnecarport? Dan hebben we twee interessante mogelijkheden voor je. Namelijk:

  • Het verhuren van je parkeerterrein, waar wij vervolgens een zonnecarport op plaatsen
  • Het kopen van een zonnecarport, zodat jij volledig eigenaar bent

We nemen je graag mee in beide mogelijkheden, zodat je de juiste keuze kunt maken. En wat je ook kiest: wij nemen je al het werk uit handen. We vragen SDE subsidie voor je aan, regelen vergunningen en installeren de installatie. Sluit je een voordelig onderhoudscontract af? Dan verzorgen we ook het onderhoud en monitoren we 24/7 de prestaties van de zonnepanelen. Zo weet je zeker dat de zonnecarport jarenlang optimaal presteert.

Zonnecarports: zij gingen je voor

Het ontwikkelingstraject

We noemden het eerder al: bij het realiseren van een zonnecarport nemen wij al het werk uit handen. Onderstaand nemen we je mee in de verschillende fase die we doorlopen.

Kennismaking

Samen met jou bespreken we het rendementsmodel, werkwijze, verschillende carportmodellen en het eigenaarschap.

Advies en voorlopig ontwerp

Je krijgt advies over de opwekpotentie, voorlopig technisch ontwerp en een concept optieovereenkomst. Dit komen we persoonlijk met je bespreken.

Optieovereenkomst

Ontwerp akkoord? Dan krijg je een optieovereenkomst waarin duidelijk de intentie is beschreven over de samenwerking tussen de verschillende partijen.

Vergunningen en subsidie

Wij starten met het aanvragen van aansluitcapaciteit, delen van de bouwtekeningen, funderingsonderzoek, (bouw)vergunning en de eventuele subsidie.

Bouw en onderhoud

We plaatsen de carports op jouw locatie(s) en bij voltooiing zorgen wij voor een opleverrapport. Het onderhoud en de 24/7 monitoring is een extra dienst die GroenLeven tegen vergoeding aanbiedt.

Folkert Brouwers

De zonnecarport geeft ons parkeerterrein een zichtbaar groene upgrade en levert gratis stroom. Op zonnige dagen draait het volledige ziekenhuis, inclusief MRI, CT en operaties, nu op zonne-energie. Ook leveren we energie aan de omgeving. Op jaarbasis wekken wij ruim 30% van ons stroomverbruik op via de zonnepanelen op onze zonnecarport en daken.
Folkert Brouwers, Directeur Bedrijf & Gebouwen

Veel gegeven antwoorden

Is er een bouwvergunning nodig voor een zonnecarport?
Ja, voor het bouwen van een zonnecarport is een bouwvergunning nodig.
Kan men gebruik blijven maken van het parkeerterrein tijdens de bouw?
Ja, dat kan. Een zonnecarport is relatief snel te bouwen en veroorzaakt praktisch geen overlast voor de gebruikers van het parkeerterrein. Je hoeft dus geen alternatieve parkeermogelijkheden te zoeken.
Kan ieder parkeerterrein overkapt worden met zonnepanelen?
Ja, in principe kan ieder parkeerterrein overkapt worden met zonnepanelen. Handig wanneer je bijvoorbeeld geen zonnepanelen op het dak kan of mag plaatsen Hoe groot moet een parkeerplaats minimaal zijn voor een zonnecarport? Minimaal 625 vierkante meter. Dit staat gelijk aan zo’n 50 parkeerplaatsen voor auto’s.
Wat zijn de voordelen van een zonnecarport?
Met een zonnecarport vergroen je jouw eigen verbruik, biedt je de bezoekers de mogelijkheid om elektrische auto’s op te laden en ben je zichtbaar maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen. Daarnaast beschermt de zonnecarport auto’s tegen weersomstandigheden.
Wie bepaalt hoe een zonnecarport eruit komt te zien?
De zonnecarport kun je zelf configureren met ons systeem. Natuurlijk helpen we je hierbij, zodat je een degelijk, strak design heeft dat aan al jouw wensen voldoet. Desgewenst spuiten we de carport in de kleuren van jouw huisstijl en voegen we het bedrijfslogo toe. Met een op maat gemaakte zonnecarport geef je direct een duurzaam visitekaartje af.