Ga naar homepage
058-799 0000
tot 17.00
Innovaties van de energietransitie: zonnedaken
Energieoplossingen van GroenLeven

Een daadkrachtige energietransitie

Zon, wind en opslag: energieoplossingen van GroenLeven

Bij GroenLeven werken we iedere dag oprecht, vindingrijk en daadkrachtig aan onze missie om de wereld te voorzien van schone energie. Deze missie volbrengen we niet over één nacht ijs: de markt voor groene stroom werd al op 1 juli 2001 vrijgegeven.

Sindsdien zijn er een hoop stappen gemaakt op het gebied van de energietransitie. En er komen nog een hoop belangrijke stappen aan! Windenergie komt steeds meer naar Nederland, energieopslag wordt steeds belangrijker en zonne-energie ontwikkelt zich steeds verder.

Innovatieve energiebronnen

De toekomst is zon, wind en waterstof. Het fossiele tijdperk is voorbij en de groene mogelijkheden zijn geweldig. Naast zonneparken en zonnedaken zijn er nog zo veel meer innovatieve mogelijkheden om de energietransitie kracht bij te zetten.

In de spotlights: Sinnewetterstof (Waterstof)

Netwerkbedrijf Alliander en GroenLeven hebben de handen ineengeslagen in Oosterwolde (Friesland) met de allereerste binnenlandse waterstoffabriek naast een zonnepark in Nederland. Op deze locatie wordt met zonnepanelen opgewekte elektriciteit omgezet naar waterstof. Alliander en GroenLeven gaan hier onderzoeken op welke manier waterstof een rol kan spelen in gebieden waar de capaciteit van het elektriciteitsnet niet voldoende is om grootschalige opgewekte zonne-energie terug te leveren.

Agri-PV Wadenoijen

Innovatieve energiebron: zon

Drijvende zonneparken, Agri-PV en zonnecarports: we zijn nog lang niet uitgeïnnoveerd als het om zonne-energie gaat. We ontdekken steeds meer dubbelfuncties die ervoor zorgen dat we de overstap kunnen maken naar een duurzame toekomst.

Lees hier meer

Windenergie

Innovatieve energiebron: wind

De wind is er, en zal er altijd blijven. Daarom is windenergie een prachtige en onuitputtelijke energiebron. Dankzij windmolens maken we daar tegenwoordig steeds slimmer gebruik van, ook in Nederland.

Lees hier meer

Innovatieve energiebron: opslag

Gebruik maken van groene energie wanneer de zon niet schijnt of de wind niet waait; een goede reden om duurzame energie die je niet direct gebruikt of terug levert op te slaan voor later gebruik.

Lees hier meer

Innovatieve projecten door GroenLeven

Veel gegeven antwoorden

Hoe kom ik in contact met GroenLeven?
Je kunt in contact komen met GroenLeven op diverse manieren. Vraag bijvoorbeeld een vrijblijvend adviesgesprek aan op de website, vind ons op onze social mediakanalen of bezoek ons op ons hoofdkantoor in Leeuwarden. Een telefoontje of email kan natuurlijk ook. Bezoek onze contactpagina voor meer informatie.
Wat is de SDE-subsidie?
De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE) ondersteunt ondernemers bij het opwekken van duurzame energie. De overheid heeft hiermee als doel ons land duurzamer te maken door meer elektriciteit, gas en warmte te produceren uit hernieuwbare energiebronnen. De subsidieregeling is voor heel ondernemend Nederland. Sinds 2011 is de SDE+ hiervoor het belangrijkste instrument, welke subsidie geeft voor de ontwikkeling van hernieuwbare energie. Dit is in 2020 verbreed naar de SDE++. Dit betekent dat ook andere CO2-reducerende opties dan hernieuwbare energie in aanmerking komen voor een subsidie. SDE++ subsidie is nodig om groene stroom concurrerend te maken met grijze stroom.
Welke diensten biedt GroenLeven?
Voor het ontwikkelen van zonne-energie, windenergie en opslagtechnieken neemt GroenLeven je het proces van A tot Z uit handen. Van het voortraject met vergunningen en subsidies tot realisatie, onderhoud en monitoring; GroenLeven geeft je energie.
Waar kan ik GroenLeven vinden?
GroenLeven heeft haar hoofdkantoor in Leeuwarden, aan de Lange Marktstraat 5-7. Maar naast dit hoofdkantoor heeft GroenLeven nog een aantal locaties waar gewerkt wordt aan de energietransitie. Zo hebben we locaties in Heerenveen, Oosterwolde, Utrecht en Eindhoven.
Wie is verantwoordelijk voor het aanvragen van de aansluiting?
GroenLeven regelt de aanvraag voor de netaansluiting bij de netwerkbeheerder. GroenLeven anticipeert, met het oog op de netcongestie, op de aansluitmogelijkheden. Er wordt tijdig contact gelegd met de betrokken partijen om hierin te voorzien.

Meer weten over drijvende zonneparken?

Een drijvend zonnepark is een mooi voorbeeld van een slimme energieoplossing. We vertellen je daarom graag meer over deze drijvende energiebronnen.

Drijvend zonnepark Nij Beets