Ga naar homepage
058-799 0000
tot 17.00
Innovaties van de energietransitie: zonnedaken

Innovatieve energiebron: de wind

Innovatie voor de energietransitie

Windenergie is een belangrijke vorm van duurzame energie. Net zoals de zon is de wind altijd aanwezig en daarom een onuitputtelijke energiebron. Dankzij windmolens kunnen we slim gebruik maken van de wind in de lucht, om deze vervolgens om te zetten naar groene energie.

Windenergie is niet iets van de laatste tijd. Vroeger werd windenergie al ingezet om mechanische arbeid gemakkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan het vermalen van graag en het pompen van water. Sinds de twintigste eeuw is windenergie vooral bekend geworden als energieopwekker.

Binnen GroenLeven hebben we de expertise om windenergie in te zetten als energiebron, ook in combinatie met zon (cablepooling). We staan klaar om als kennis- en sparringpartner  deze innovatieve energiebron met jou te onderzoeken.

Windenergie

GroenLeven en windenergie

Windenergie is een vorm van duurzame energie waarbij geen CO2 vrijkomt tijdens de opwek. Windmolens zijn niet alleen duurzaam, maar leveren per stuk ook nog eens genoeg groene stroom op om jaarlijks 5.000 huishoudens van groene energie te voorzien.

Het is wel duidelijk dat windmolens een grote bijdrage kunnen en moeten leveren aan de klimaatwet en de energietransitie waar we in zitten. GroenLeven maakt zich hard voor deze energietransitie, en werpt zich op als kennis- en sparringpartner op het gebied van windenergie.

Energie maken met wind

Overweeg jij om windenergie op jouw grond op te wekken? Om stroom op te wekken zonder het klimaat te belasten of grondstoffen uit te putten? We nemen je graag mee in de voordelen en het proces van het realiseren van deze groene energiebron.

Samen met jou voorzien we de wereld van schone energie. Door een substantiële bijdrage te leveren aan de energietransitie in Nederland werken we gezamenlijk aan een schonere, betere wereld voor de toekomstige generaties.

Meer weten over onze innovatieve energieoplossingen?

Zon, wind en opslag zijn de energieoplossingen van de toekomst. Windenergie komt steeds meer naar Nederland, energieopslag wordt steeds belangrijker en zonne-energie ontwikkelt zich steeds verder. GroenLeven is constant bezig om deze oplossingen efficiënter in te zetten en anderen mee te nemen in de mogelijkheden. Alvast meer weten over deze mogelijkheden? Schroom niet om contact op te nemen.