Ga naar homepage
058-799 0000
tot 17.00

Innovatieve energiebron: opslag

Innovatie voor de energietransitie

De opkomst van de energietransitie en de hernieuwbare energie zet de stabiliteit van het net onder druk. Tegelijkertijd stijgt de vraag naar energie, maar wordt die energie ook duurder. Opslag is daarom een mooie oplossing.

Met opslag sla je energie op die je niet direct gebruikt of niet terug levert aan het net. De energie blijft van jou, waardoor je er ook gebruik van kunt maken op momenten dat de zon niet schijnt, of wanneer de wind niet sterk waait. Het is de manier om de door jouw opgewekte zonne-energie optimaal te benutten!

Waarom opslag?

Het stroomnet in Nederland is nog niet goed aangepast naar het geven en ontvangen van stroom. Daardoor ontstaan er soms haperingen in het stroomnet. Bijvoorbeeld op zonnige: er wordt dan te veel stroom terug geleverd.

Ook is het niet altijd mogelijk om zonnepanelen aan te sluiten, omdat het net op de locatie er simpelweg niet klaar voor is. Het andere uiterste is ook mogelijk: op sommige momenten is veel energie nodig, bijvoorbeeld bij het gebruik van grote apparaten. Dan is het prettig om de zekerheid van gelijkmatige stroomtoevoer te hebben.

Lippe Gabriƫlsplas nabij Ureterp

Hoe werkt opslag?

Bij het gebruik van opslag worden zonnepanelen aangesloten op een omvormer naar een batterij. De energie die je met jouw zonnepanelen opwekt wordt vervolgens opgeslagen in deze batterij, in plaats van dat het terug geleverd wordt aan het net. De stroom blijft dus van jou en bij jou, en is beschikbaar op momenten dat de zon niet schijnt. Zo maakt jouw organisatie weinig tot geen gebruik van de stroom van het net.

Hoe groot deze batterij moet zijn hangt af van de grootte van jouw bedrijf en het aantal zonnepanelen.

Groene energie opslaan met GroenLeven

Binnen GroenLeven hebben we de expertise om de door jouw opgewekte zonne-energie op te slaan. We staan klaar om als kennis- en sparringpartner deze innovatieve energiebron met jou te onderzoeken. Ben je op zoek naar een manier om jouw stroomverbruik uit het net te minimaliseren, vaste lasten te verlagen en jouw bedrijf minder afhankelijke te maken van de Nederlandse energieleverancier? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Door groot te denken, goed te doen en daadkrachtig te zijn willen wij met vindingrijke oplossingen oprecht een bijdrage leveren aan een betere en schonere wereld voor komende generaties.

Veelgegeven antwoorden

Hoe kom ik in contact met GroenLeven?
Je kunt in contact komen met GroenLeven op diverse manieren. Vraag bijvoorbeeld een vrijblijvend adviesgesprek aan op de website, vind ons op onze social mediakanalen of bezoek ons op ons hoofdkantoor in Leeuwarden. Een telefoontje of email kan natuurlijk ook. Bezoek onze contactpagina voor meer informatie.
Waar kan ik GroenLeven vinden?
GroenLeven heeft haar hoofdkantoor in Leeuwarden, aan de Lange Marktstraat 5-7. Maar naast dit hoofdkantoor heeft GroenLeven nog een aantal locaties waar gewerkt wordt aan de energietransitie. Zo hebben we locaties in Heerenveen, Oosterwolde, Utrecht en Eindhoven.
Wat is netcongestie?
De energietransitie versnelt, op steeds meer plaatsen wordt grootschalig duurzame energie opgewekt. Oorspronkelijk is ons elektriciteitsnet hier niet voor ontworpen. Als de bouw van de hernieuwbare bron eerder klaar is dan de aanpassingen van het elektriciteitsnet, dan kan in die regio een (tijdelijk) tekort aan transportcapaciteit ontstaan om alle elektriciteit te vervoeren. Er is dan sprake van netcongestie. Een investering in structurele netuitbreidingen is noodzakelijk, maar dit kan vanwege zorgvuldige procedures een aantal jaren in beslag nemen.