Ga naar homepage

© 2024 groenleven.nl

GroenLeven medewerker met drijvend zonnepark

Over GroenLeven

Duurzame energieoplossingen voor nu én later.

GroenLeven ontwikkelt innovatieve energieoplossingen als batterijopslag, groene waterstof en zonne-en windenergie om haar missie te realiseren: het energiesysteem in de Benelux CO2-vrij maken met 100% hernieuwbare energiebronnen en zo bij te dragen aan een schonere en betere wereld voor toekomstige generaties. Daarbij zet GroenLeven in op het herstel van natuur en biodiversiteit, circulariteit en efficiënt ruimtegebruik. GroenLeven behoort tot de top 5 grootste investeerders in de Nederlandse energietransitie.

GroenLeven geeft je energie
De wereld verandert continu. Zeker als het gaat om energie. Het is belangrijk om daarbij stil te staan, want u wilt nu én straks duurzame energieoplossingen, voor uw bedrijf en voor de wereld. GroenLeven denkt en doet daarom met u mee.

GroenLeven geeft je energie.

Door groot te denken, goed te doen en daadkrachtig te zijn willen wij met vindingrijke oplossingen voor de maatschappij oprecht een bijdrage leveren aan een betere en schonere wereld voor komende generaties.

  • Oprecht – Door altijd het goede te willen doen op een integere manier, willen wij een mooie, groene wereld overdragen aan de generaties na ons.
  • Vindingrijk – Onze duurzame energiebronnen zijn innovatief. We zoeken altijd naar oplossingen hoe het wel kan.
  • Daadkrachtig – Door groot te denken zijn wij uitgegroeid tot marktleider in schone energie.
  • Verantwoordelijk – We gaan verantwoord om met onze wereld, onze omgeving, onze mensen, grondstoffen en alles wat nodig is om de energietransitie te realiseren.

Projecten van GroenLeven

Visie GroenLeven

Bij GroenLeven stellen we ons een wereld voor waarin aan de mondiale vraag naar energie wordt voldaan met een 100% duurzaam energiesysteem, vrij van de schadelijke uitstoot van broeikasgassen. Door fossiele brandstoffen te vervangen door energie uit hernieuwbare bronnen, zetten we cruciale stappen op weg naar een schonere en duurzamere toekomst.

Onze toewijding aan duurzaamheid reikt verder dan alleen het produceren van energie. Circulariteit is key en daarom maximaliseren we het gebruik van materialen die zijn ontworpen met een circulaire aanpak, waardoor hergebruik ervan wordt gegarandeerd en afval wordt verminderd.

Hernieuwbare energieoplossingen moeten bijdragen aan het herstel van natuur en biodiversiteit en naadloos in de omgeving opgaan. Zo dragen ze bij aan het behoud van kostbare ecosystemen. Bovendien moet er ingezet worden op het zo efficiënt mogelijk gebruiken van de beschikbare ruimte, door energieoplossingen te realiseren met een multifunctioneel karakter.

Substantiële veranderingen zijn noodzakelijk, zowel in het energiesysteem als in de stedelijke en plattelandsontwikkeling. Hoewel de uitdagingen aanzienlijk zijn en de tijdlijnen misschien kort zijn, bieden technologische innovaties grote kansen.

Door samen te werken kunnen beleidsmakers, marktpartijen en burgers een wereld creëren waarin duurzame energie voor iedereen beschikbaar is.

Missie GroenLeven

Onze missie is om het energiesysteem in de Benelux CO2-vrij te maken door middel van 100% hernieuwbare bronnen. Met projecten die duurzame energie opwekken, flexibel vermogen creëren en hernieuwbare energie omzetten, op een manier die onze klanten en alle betrokken stakeholders tevreden stelt en voor onszelf een gevoel van trots geeft.

Klanten over GroenLeven

Tom Haan

“We zijn uitstekend begeleid. Bij GroenLeven zit heel veel kennis. Ze brengen nauwkeurig in kaart wat de situatie is, hoe het pand er uit ziet, wat er op het dak past en wat de meest geschikte optie is gezien de energiebehoefte en de verwachte groei daarin. Dan maken ze een voorstel welke panelen en opwarmers het beste zijn. GroenLeven levert ook een gedetailleerd rendementsmodel dat inzicht geeft in de financiële impuls en de return on investment. Je hoeft als onderneming zelf niet veel verstand te hebben van duurzaamheid en energieoplossingen. Want GroenLeven denkt overal aan.” Meer lezen over dit project? Klik dan hier.
Tom Haan, Tactisch inkoper Simian
Zonnedak van Simian met Tom Haan

Roelof Vredeveld

“We hadden al zonnepanelen van GroenLeven op het dak liggen, dus de contacten waren al gelegd. Het gaf veel vertrouwen toen ze ook met een goed doordacht plan voor het zonnepark kwamen.”
Roelof Vredeveld, Akkerbouwer
Zonnepark met bloemen

Collega’s over GroenLeven

Anna bij een drijvend zonnepark

“Door een interdisciplinaire samenwerking werken we bij GroenLeven echt aan oplossingen voor de problemen in de markt. Dit is de plek waar hét, de energietransitie, gebeurt!”

Anna Visser, Manager Sales Coordination

Willem bij een drijvend zonnepark

“Bij GroenLeven ben je elke dag met een geweldig team bezig letterlijk een bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst. Van het prille begin, naar soms letterlijk met je voeten in de modder staan, tot aan het moment dat er weer schone zonne-energie geleverd wordt is het fantastisch om te zien wat we samen realiseren. De drive, urgentie, kennis, innovatiekracht, enthousiasme en collegialiteit maken van GroenLeven een prachtige club om voor te mogen werken!”

Willem Biesheuvel, Head of Project Management Energy Projects

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte van alles wat er speelt.

Veel gegeven antwoorden

Waar kan ik GroenLeven vinden?
GroenLeven heeft haar hoofdkantoor in Leeuwarden, aan de Lange Marktstraat 5-7. Maar naast dit hoofdkantoor heeft GroenLeven nog een aantal locaties waar gewerkt wordt aan de energietransitie. Zo hebben we locaties in Heerenveen, Oosterwolde, Utrecht en Eindhoven.
Hoe kom ik in contact met GroenLeven?
Je kunt in contact komen met GroenLeven op diverse manieren. Vraag bijvoorbeeld een vrijblijvend adviesgesprek aan op de website, vind ons op onze social mediakanalen of bezoek ons op ons hoofdkantoor in Leeuwarden. Een telefoontje of email kan natuurlijk ook. Bezoek onze contactpagina voor meer informatie.
Welke diensten biedt GroenLeven?
Voor het ontwikkelen van zonne-energie, windenergie en opslagtechnieken neemt GroenLeven je het proces van A tot Z uit handen. Van het voortraject met vergunningen en subsidies tot realisatie, onderhoud en monitoring; GroenLeven geeft je energie.