Ga naar homepage

© 2024 groenleven.nl

zonnepaneel close-up
Financieel aantrekkelijk en gemakkelijk

Groene samenwerking naar de toekomst

Samen creëren we groene energie

In Nederland hebben we ambitieuze klimaatdoelstellingen. Die brengen de nodige uitdagingen met zich mee. Om ze te behalen, hebben we zo veel mogelijk mensen en bedrijven met groene ambities nodig. Mensen en bedrijven die klaar zijn om duurzame stappen te nemen.

De werkwijze van GroenLeven is erop gericht om enerzijds zo veel mogelijk participatie te realiseren bij de bouw van innovatieve energieoplossingen. Anderzijds zijn we verbinder tussen de verschillende stakeholders bij een dergelijk project. Van financiële tot juridische experts, van kopers tot huurders: we ontzorgen en nemen mee.

GroenLeven als partner en sparringpartner

Het realiseren van een zonnepark of zonnedak heeft een hoop voeten in de aarde. Dit komt onder andere door de grootte van onze projecten. Hierdoor hebben we te maken met een hoop stakeholders, maar ook met een hoop financiële middelen.

De SDE-subsidie is één van de aspecten die bijdraagt aan onze projecten en de verduurzaming in Nederland. Maar dat is voor ons niet genoeg. Daarom hebben we er ook voor gekozen om onze eigen financiële afdeling een belangrijke rol te geven in de organisatie. Zij maken de haalbaarheid inzichtelijk, zetten informatie om tot duidelijke contracten en zorgen dat subsidies en investeringen een betrouwbare basis krijgen.

al het duurzame komt veilig

Onze financiële mensen zijn er ook om het realisatieproces zo kostenefficiënt mogelijk in te richten. Zo zorgen we ervoor dat de overstap naar (eigen) groene energie interessant is en rendement oplevert. Dit geldt niet alleen voor ondernemers en grote organisaties, maar ook voor investeerders die willen bijdragen aan verduurzaming.

a.s.r. is een mooi voorbeeld van een dergelijke samenwerking met positieve impact als doel.

Dick Gort

a.s.r. wil een bijdrage leveren aan de energietransitie om klimaatverandering tegen te gaan. De aankopen van energieparken dragen hieraan bij. Ik ben er trots op dat we, in vervolg op de aankoop van windpark Jaap Rodenburg, windpark Nieuwe Hemweg en een deel van het Prinses Ariane windpark, nu ons eerste zonnepark kopen. Hiermee vergroten we ons aandeel in duurzame energieprojecten en kunnen we de CO₂ uitstoot in de beleggings- én verzekeringsportefeuille van a.s.r. de komende jaren verder terugdringen
Dick Gort, CEO a.s.r. real estate

Interessante projecten van GroenLeven

Veel gegeven antwoorden

Hoe kom ik in contact met GroenLeven?
Je kunt in contact komen met GroenLeven op diverse manieren. Vraag bijvoorbeeld een vrijblijvend adviesgesprek aan op de website, vind ons op onze social mediakanalen of bezoek ons op ons hoofdkantoor in Leeuwarden. Een telefoontje of email kan natuurlijk ook. Bezoek onze contactpagina voor meer informatie.
Waar kan ik GroenLeven vinden?
GroenLeven heeft haar hoofdkantoor in Leeuwarden, aan de Lange Marktstraat 5-7. Maar naast dit hoofdkantoor heeft GroenLeven nog een aantal locaties waar gewerkt wordt aan de energietransitie. Zo hebben we locaties in Heerenveen, Oosterwolde, Utrecht en Eindhoven.
Welke diensten biedt GroenLeven?
Voor het ontwikkelen van zonne-energie, windenergie en opslagtechnieken neemt GroenLeven je het proces van A tot Z uit handen. Van het voortraject met vergunningen en subsidies tot realisatie, onderhoud en monitoring; GroenLeven geeft je energie.

Meer informatie over een samenwerking?

Schroom niet om ons een bericht te sturen. We gaan graag in gesprek.

Industriedak