Ga naar homepage
Zoeken

© 2024 groenleven.nl

Single-axis tracking systeem
Het single-axis-tracking systeem

Zonvolgend zonnepark

Als agrariër staat het werk nooit stil. U bent altijd ondernemend, kijkt vooruit en bent altijd in beweging. Wij bewegen graag met u mee. Want met ons zonvolgend zonnepark bieden we een innovatieve oplossing waarmee u niet alleen bijdraagt aan een toekomstbestendig bedrijf maar óók aan een groenere wereld.

Wat is een zonvolgend zonnepark?

Met een zonvolgend zonnepark volgen de panelen de zon. Deze panelen worden geplaatst met een tussenruimte van zo’n 3 tot 11 meter. Zo blijft 70% tot 90% van de grond beschikbaar voor landbouwmachines en tractoren. Doordat de panelen meebewegen met de zon en er voldoende ruimte tussen de panelen zit om te boeren of het vee te laten grazen, zorgt het zonnepark voor een stabiele inkomstenbron, creëert u tegelijkertijd schone energie en kunt u uw agrarische activiteiten voortzetten. Win-win!

De voordelen

  • Met een zonvolgend zonnepark creëert u een vaste inkomstenbron
  • Agrarische activiteiten kunnen worden voortgezet
  • De volgende stap naar een toekomstbestendig en groen bedrijf
  • De grond wordt zo efficiënt mogelijk benut
  • Er is volop ruimte om tussen de panelen door te rijden en het vee te laten grazen

Hoe werkt het?

Het systeem van de bewegende zonnepanelen, ook wel single-axis-solar-tracking genoemd, maakt gebruik van gekantelde zonnepanelen en een elektromotor. Dankzij het beweegbare systeem blijven de zonnepanelen de hele dag door in de ideale positie ten opzichte van de zon. Om de maximale zonne-energie op te vangen, passen de zonnepanelen zich voortdurend aan.