Ga naar homepage

© 2024 groenleven.nl

Banner Energize GroenLeven
Energize

Project SinneWetterstof

In deze aflevering duiken we in het fascinerende project Sinnewetterstof in Oosterwolde, waar duurzaam opgewekte elektriciteit wordt omgezet in waterstof. Ontdek samen met Glenn van der Burg, Ben Tubben van Qirion en Willem de Vries van GroenLeven wat een elektrolyser-installatie is, hoe elektriciteit wordt omgezet in waterstof en welke veelbelovende toepassingen waterstof biedt.

Luister Energize

Wat is een elektorlyser-installatie, hoe zet je elektriciteit om in waterstof en wat zijn de toepassingsmogelijkheden van waterstof? Luister voor meer informatie.

SinneWetterstof pilot Oosterwolde

Nederland maakt een snelle overgang naar duurzame energievoorziening met de groei van windmolen- en zonneparken. Echter, niet alle opgewekte duurzame elektriciteit kan altijd teruggeleverd worden aan het elektriciteitsnet.

In Oosterwolde, Friesland, bevindt zich een van de eerste locaties in Nederland waar duurzaam opgewekte elektriciteit wordt omgezet naar waterstof. Alliander en GroenLeven zijn hier gestart met het project Sinnewetterstof, een pilot met een elektrolyser installatie. Deze installatie onderzoekt de rol die waterstof kan spelen in gebieden waar de capaciteit van het elektriciteitsnet ontoereikend is.

Wat is precies een elektrolyser installatie? Hoe wordt elektriciteit omgezet in waterstof en wat zijn de verschillende toepassingsmogelijkheden van waterstof? Glenn van der Burg bespreekt deze vragen met Ben Tubben van Qirion en Willem de Vries van GroenLeven. Luister naar dit gesprek voor meer inzicht in de technologie en potentie van waterstof als duurzame energieoplossing.

Energize

Luister naar de Energize podcast van GroenLeven en ontdek hoe toonaangevende bedrijven en experts zich inzetten voor duurzame energie. Onze podcast biedt inzichten en inspiratie over innovatie, kwaliteit en samenwerking binnen de energietransitie. Leer hoe we streven naar een betere toekomst met energie door onder andere dubbelfuncties en biodiversiteit te stimuleren. Laten we samenwerken om de kracht van energie te benutten en een betere wereld te creëren voor toekomstige generaties.