Ga naar homepage
Zoeken

© 2024 groenleven.nl

Sustainability report 2022

Sustainability Report 2022

GroenLeven is een een toonaangevende speler op het gebied van hernieuwbare energie en speelt een cruciale rol in de Nederlandse energietransitie. We horen bij de koplopersgroep in onze sector en hebben duurzaamheid verweven in onze hele bedrijfsvoering. Het duurzaamheidsrapport dat wij jaarlijks publiceren geeft een overzicht van onze prestaties op dit gebied, onze impact en onze doelstellingen om onszelf te blijven verbeteren. Door op deze manier transparant te zijn willen wij het goede voorbeeld geven en al onze betrokken stakeholders informeren. Met trots publiceren wij nu hier ons tweede Sustainability Report.

Thema’s

In dit Sustainability Report, dat een aanvulling is op ons jaarverslag, hebben we zeven duurzaamheidsthema’s geselecteerd die het meest van toepassing zijn voor ons bedrijf. Het gaat hier om mensenrechten, ecologische gevolgen en behoud van natuurlijke habitats, innovatieve oplossingen voor schone energietechnologie, efficiënte energievoorziening uit hernieuwbare bronnen, gezondheid en veiligheid op het werk, betrokkenheid van de lokale gemeenschap en carbon footprint. Deze thema’s zijn zorgvuldig geselecteerd na een uitvoerige analyse waarin zowel interne als externe stakeholders zijn betrokken.

Prioriteiten

We zijn trots op ons Sustainability Report over 2022, maar kijken natuurlijk alweer vooruit. Onze prioriteiten voor dit jaar liggen op het gebied van circulariteit, transparantie van de supply chain en gezondheid en veiligheid:

  • Circulariteit: wij ontwikkelen een formele strategie rondom circulariteit met heldere doelstellingen die al onze ad hoc initiatieven omvat.
  • Transparantie van de toeleveringsketens: wij zetten onze inspanningen voort om de toeleveringstekens transparanter te maken en onze toeleveranciers te motvieren extra stappen te zetten.
  • Gezondheid en veiligheid: wij zetten alles op alles om onze ‘zero incidents status’ op al onze kantoren en projectlocaties te handhaven.

Sustainbility Report lezen?

Benieuwd naar ons Sustainability Report? Download deze dan hieronder.

Inspiratie

De hernieuwbare energiesector is jong en dynamisch. We zijn dan ook trots op ons vermogen om uitdagingen aan te gaan en problemen innovatief op te lossen. We publiceren ons Sustainability Report in de hoop anderen te inspireren om de uitdagingen in de energietransitie en op het gebied van duurzaamheid te overwinnen.