Ga naar homepage
058-799 0000
tot 17.00
Zonnepark Oranjepoort Emmen

a.s.r. verzekeringen nieuwe eigenaar van zonnepark Pesse

Geplaatst op 14-02-2022

In Drenthe, nabij de plaats Pesse, heeft GroenLeven onlangs een zonnepark gerealiseerd. Met ruim 60.400 zonnepanelen wordt hier groene energie opgewekt voor zo’n 11.500 huishoudens. Eind maart is het eigendom van dit zonnepark overgedragen aan verzekeringsmaatschappij a.s.r.

 Positieve bijdrage leveren

De overname van dit zonnepark volgt voor a.s.r. op de recente overname van diverse windparken elders in het land. Hiermee willen zij een positieve bijdrage leveren aan de energietransitie en het behoud van een duurzame leefomgeving. Dick Gort, CEO a.s.r. real estate: “‘a.s.r. wil een bijdrage leveren aan de energietransitie om klimaatverandering tegen te gaan. De aankopen van energieparken dragen hieraan bij. Ik ben er trots op dat we, in vervolg op de aankoop van windpark Jaap Rodenburg, windpark Nieuwe Hemweg en een deel van het Prinses Ariane windpark, nu ons eerste zonnepark kopen. Hiermee vergroten we ons aandeel in duurzame energieprojecten en kunnen we de CO₂ uitstoot in de beleggings- én verzekeringsportefeuille van a.s.r. de komende jaren verder terugdringen.”

Aandacht voor landschap en lokale betrokkenheid

Landschappelijke inpassing heeft een zeer belangrijke plaats bij de komst van een zonnepark van GroenLeven. Daarom is er voorafgaand aan de realisatie in samenwerking met Lindemans Landschapsarchitecten een landschappelijk plan opgesteld om het zonnepark zo goed mogelijk op te laten gaan in de omgeving, met zorgvuldige aandacht voor ecologie en biodiversiteit.

Zo zijn er nabij het zonnepark twee grote natuurlijke poelen aangelegd met ecologische oevers, wordt er rondom het zonnepark passende landschapseigen beplanting die de panelen voor een deel aan het zicht onttrekt en bijdraagt aan de structuurversterking van het landschap. Ook wordt de mogelijkheid voor begrazing door schapen onder en nabij de zonnepanelen onderzocht.

Daarnaast is lokale betrokkenheid bij de komst van een zonnepark voor GroenLeven een belangrijk thema. Daarom heeft GroenLeven het zonnepark in samenwerking met diverse lokale ondernemingen gerealiseerd.

Meer nieuws