Ga naar homepage
Zoeken

© 2024 groenleven.nl

Agri-PV Wadenoijen
Peter Paul Weeda, CEO GroenLeven

Betaalbare energie is een recht, geen luxe!

Geplaatst op 02 juli 2024
Peter Paul Weeda

Als CEO van GroenLeven feliciteer ik het nieuwe kabinet van harte met haar benoeming. Ik richt me daarbij met name op minister Sophie Hermans van het nieuwe ministerie Klimaat en Groene Groei: U heeft nu de sleutel tot een duurzame toekomst in handen. Ik vertrouw erop dat u de komende jaren het juiste gaat doen voor Nederland!

Want ons land, met haar beperkte ruimte, staat voor een grote uitdaging. Hoe kunnen we duurzame energie opwekken en opslaan zonder extra ruimte in beslag te nemen? Gelukkig zijn er innovatieve oplossingen die ons helpen deze balans te vinden.

Agri-PV Wadenoijen

In plaats van te strijden om land, kunnen we samenwerken. Door Agri-PV (zonne-energie boven fruit of in combinatie met landbouwdieren) en natuurinclusieve zonneparken combineren we landbouw en duurzame energieopwekking. Bestaande infrastructuur zoals parkeerterreinen en snelwegen kunnen worden uitgerust met zonnepanelen en batterijopslag. En het creatief gebruik van locaties, zoals drijvende zonneparken op waterlichamen of zonnepanelen op voormalige industrieterreinen, biedt extra mogelijkheden voor energieopwekking. Zo werken we samen aan een duurzamere toekomst en gaan we slim om met de beschikbare ruimte.

Laten we in Nederland verder investeren in zonne-energie en de opslag daarvan. Zo geven we onze kinderen en kleinkinderen een schonere wereld. Duurzaamheid mag daarbij niet elitair zijn, maar goedkoop en toegankelijk voor iedereen. Want betaalbare energie is een recht, geen luxe. We moeten zorgen dat we niet langer afhankelijk zijn van geopolitieke olie- en gasbronnen. Zonne-energie geeft ons de vrijheid om onze eigen, betaalbare energie op te wekken, zonder concessies te doen aan onze principes.

Het nieuwe kabinet heeft de kans om deze oplossingen te omarmen en Nederland voorop te laten lopen in de energietransitie. Laten we samen werken aan een stralende toekomst. Ik wens u allen veel succes!

Peter Paul Weeda

Meer nieuws