Ga naar homepage
058-799 0000
tot 17.00
GroenLeven en Arcadia werken samen aan een duurzaam Fryslân
Het wandelende bos van Fryslân

GroenLeven en Arcadia werken samen aan een duurzaam Fryslân

Geplaatst op 14-02-2022

Goed nieuws: GroenLeven is officieel partner en hoofdsponsor van Arcadia en Bosk! Immie Jonkman, directeur van Arcadia en Roland Pechtold, CEO van GroenLeven, hebben officieel een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Dit in het (digitale) bijzijn van Jan van Erve, Hoofd Commercie en Partnership van Arcadia en Peter Paul Weeda, COO van GroenLeven. Zowel Arcadia als GroenLeven houden zich bezig met goed voorouderschap en het verduurzamen van Fryslân.

Het steunen van lokale cultuur: een logische, duurzame investering voor Roland Pechtold. “Via cultuur kun je dingen zeggen; ontstaan uitingen. De sponsoring van Bosk is onze manier om te uiten dat wij graag het gesprek aangaan over hoe we ecologie en energie zo goed mogelijk kunnen combineren. Wij richten ons op energielandschappen. De combinatie van hernieuwbare energie, natuur en sociaal – gedragen door de mienskip – zien we als de toekomst om de definitieve stap van grijs naar groen te maken.”

Match in DNA

Ook voor Arcadia is de match overduidelijk. Jan van Erve: “Het DNA van onze organisaties past uitstekend bij elkaar. Arcadia brengt in 2022 met vele partners een prachtig programma rondom het thema voorouderschap. GroenLeven is met die thematiek al dagelijks bezig. Hoe laten we de wereld achter voor de generaties na ons?”

GroenLeven, standplaats Leeuwarden, is marktleider in hernieuwbare energie. Duurzame energiebronnen creëren op daken, kassen, parkeerplaatsen, vuilstorten, industrieterreinen, water… GroenLeven doet het allemaal. Altijd in samenwerking met overheden, netbeheerders, bedrijven, het onderwijs, inwoners en innovatieve ondernemers. Daarbij is natuurlijk belangrijk dat de energiebronnen goed passen in het landschappelijk én de gemeenschap.

Triënnale Arcadia

De organisatie van Leeuwarden-Fryslân 2018 (Culturele Hoofdstad van Europa in 2018) brengt in 2022 de eerste editie van de triënnale Arcadia, een cultureel programma over de toekomst van samenleven. Arcadia duurt van 6 mei tot en met 14 augustus 2022.

Bosk is onderdeel van het programma van Arcadia. 100 dagen lang kleurt de binnenstad van Leeuwarden groen, met een langzaam ‘wandelend’ bos van meer dan 1.000 bomen. De boodschap van Bosk: we moeten anders naar de relatie tussen mens en natuur te kijken en andere keuzes maken in de vergroening van onze publieke ruimte. Voor GroenLeven zijn de bomen symbolisch op weg naar het nieuwe energielandschap.

Meer nieuws