Ga naar homepage

© 2024 groenleven.nl

Start bouw batterij bij drijvend zonnepark Sellingen

Realisatie batterij bij grootste drijvende zonnepark van Europa

Geplaatst op 13 juli 2023

Bij het door GroenLeven gerealiseerde grootste drijvende zonnepark van Europa in Sellingen wordt een grootschalige batterij geplaatst met een vermogen van 15 megawatt en een capaciteit van 30 megawattuur. Deze mijlpaal markeert een belangrijke stap in de energietransitie van Nederland en draagt bij aan het oplossen van de uitdagingen die gepaard gaan met het volle elektriciteitsnet. Jelle Hiemstra, Manager Civil & Construction en Erwin Janssen, Project Manager bij GroenLeven hebben gezamenlijk deze week de werkzaamheden gestart.

Het is één van de vele batterijprojecten die GroenLeven gaat uitvoeren. Deze projecten lopen gezamenlijk op naar een vermogen van meer dan 2.000 megawatt. Naast dat GroenLeven marktleider is in het realiseren van grootschalige zonne-energieoplossingen, draagt zij ook actief bij aan de Nederlandse energietransitie met windenergie, groene waterstof en dus batterijen.

Peter Paul Weeda, CEO GroenLeven: “We zijn ontzettend trots.Deze batterijinstallatie is een voorbeeld van onze voortdurende inzet om de energietransitie met onze innovaties te versnellen. Dat doen we al met de ontwikkeling van onze energieoplossingen waarbij multifunctioneel ruimtegebruik centraal staat. Denk daarbij aan drijvende zonnepanelen, waarvan we er al meer dan een half miljoen hebben geïnstalleerd op Nederlandse zandwinplassen maar ook met grote zonnedaken, zonnecarports, agri-PV, windenergie en groene waterstof. En dus ook met een essentiële energieoplossing als batterijopslag. Door energieopslag te plaatsen bij ons drijvende zonnepark, vergroten we de flexibiliteit van onze elektriciteitsteruglevering en ontlasten we het elektriciteitsnet, die op veel plekken in Nederland vol zit. Daarmee brengen we de energietransitie verder.”

Met deze batterijinstallatie bij het drijvende zonnepark in Sellingen zet GroenLeven niet alleen een belangrijke stap in het stimuleren van de energietransitie in Nederland, maar bevestigt het ook haar positie als koploper die vooroploopt in de ontwikkeling en toepassing van duurzame innovatieve energieoplossingen voor bedrijven en overheden.

Naar verwachting zal de batterij eind dit jaar operationeel zijn.

Meer nieuws