Ga naar homepage
Zoeken

© 2024 groenleven.nl

Werken bij GroenLeven
Aan het woord: Anna Visser, Ingrid de Boer & Hinke Slump

Werken bij GroenLeven: "We maken echt het verschil"

Geplaatst op 08 februari 2023

Aan het woord: Anna Visser, Ingrid de Boer & Hinke Slump

Ze werken alle drie in verschillende hoeken van de organisatie: Anna Visser als eindverantwoordelijke voor de commerciële binnendienst, Hinke Slump als directie-assistent en Ingrid de Boer als public-affairsadviseur. Toch is er voor de drie collega’s zeker één ding hetzelfde aan werken bij GroenLeven: vanaf dag 1 kregen ze alle vertrouwen om hun werk naar eigen inzicht in te vullen. “Ik mocht zelfs uit vier functies kiezen bij mijn sollicitatiegesprek,” lacht Anna.

“Mijn rol als rechterhand van de directie mocht ik naar eigen inzicht invullen en ik mocht werk naar me toe trekken om de directie maximaal te ontzorgen,” vertelt Hinke. “Ik werkte hier nog maar drie maanden en ze vroegen me al of ik de inrichting van het nieuwe kantoor wilde coördineren. Dat vertrouwen is voor mij kenmerkend voor werken bij GroenLeven.” Ook Ingrids functie bestond niet voordat ze begon. “Ik zat namens GroenLeven meteen met heel veel verschillende stakeholders aan tafel en bracht bezoeken aan de Tweede Kamer en de Provinciale Staten. Dat was toen allemaal nieuw voor mij en een enorme uitdaging, maar ik kreeg het vertrouwen. Zo groei je ook het snelst.”

Werknemers GroenLeven

Niet in beton gegoten

Hinke: “Typerend voor GroenLeven is dat we mensen nodig hebben die zelf zien wat er nodig is. Eigenaarschap noemen we dat. We werken in de energietransitie, die constant in beweging is. Daarom moeten wij ook mee kunnen bewegen en schakelen. Het feit dat we ook veel studenten en net afgestudeerden aannemen, houdt ons bedrijf jong en toekomstbestendig.” Anna is het daarmee eens. “Dat is inderdaad zo tof aan deze sector: niets is in beton gegoten. We zitten met z’n allen in een fase in de energietransitie waarin je nog zoveel kunt kneden en waar je je stempel op kunt drukken. Je doet er daarom echt toe in dit bedrijf. En dat voelt als relatief ‘broekie’ heel raar. Ik stond helemaal aan het begin van mijn carrière toen ik hier vier jaar geleden begon, maar mocht toch meteen aan tafel aanschuiven en mijn stem laten horen.”

“Wat ik ook veel van buitenaf hoor, is dat we zo’n innovatieve club zijn,” zegt Anna. “We durven risico’s te nemen, mee te doen met pilots, we leren samen en delen kennis. Dit krijgen we ook terug; netbeheerders, Tweede Kamerleden en lokale overheden weten ons te vinden om innovatieve projecten met de juiste kaders te laten slagen en om mee na te denken over wat nodig is voor de toekomst.” Hinke: “Dat we bereid zijn risico’s te nemen en tijd en geld willen investeren in iets waarvan we nog niet zeker weten of het gaat werken, heeft ons ook marktleider gemaakt. We kloppen onszelf niet heel vaak op de borst, maar we mogen er best trots op zijn dat we vaak de eersten zijn.”

“We durven risico’s te nemen, mee te doen met pilots, we leren samen en delen kennis. Dit krijgen we ook terug; netbeheerders, Tweede Kamerleden en lokale overheden weten ons te vinden om innovatieve projecten met de juiste kaders te laten slagen en om mee na te denken over wat nodig is voor de toekomst.”
Anna Visser, Manager Sales Coordination

De wereld een stukje beter maken

Die innovatieve houding is de komende tien jaar ook hard nodig, want 2030 staat al bijna voor de deur. Anna: “We komen in een heel ander tijdperk, want we hebben nog maar een korte tijd om die doelstellingen echt te gaan halen.” Ingrid: “Het is heel spannend wat er de komende tien jaar gaat gebeuren. De wereld is in korte tijd erg veranderd. Die veranderingen hebben nu al invloed op hoe wij in Nederland met ons energieverbruik omgaan, en ik hoop dat alle inwoners van dit land de energietransitie de komende tien jaar echt gaan ademen en meer verantwoordelijkheid voelen om klimaatverandering tegen te gaan. We moeten als land niet meer gaan voor wat er minimaal mogelijk is om de doelstellingen te behalen, maar voor het maximale gaan. Daarbij denk ik dat GroenLeven met de kennis en ervaring van de afgelopen tien jaar een fantastische bijdrage kan leveren aan de komende tien jaar.”

Anna: “Het gevoel dat ik er elke dag aan bijdraag de wereld een stukje beter te maken, maakt me het meest trots in het werken bij GroenLeven. Dit – de energietransitie – is waar we allemaal elke dag mee bezig moeten zijn, als je het mij vraagt. Hier voel je die passie echt en dat geeft heel veel motivatie.” Ingrid knikt instemmend. “Wanneer ik met mensen spreek of met ze aan tafel zit, kan ik echt met trots zeggen: ‘Ik ben Ingrid van GroenLeven.’” Hinke: “Hier sluit ik me volledig bij aan. We maken echt het verschil en ik hoop dat we dat nog heel lang blijven doen.”

Werken bij GroenLeven

Weten wat je gaat doen als Pionier bij GroenLeven? Neem een kijkje in onze vacatures en ontdek hoe jij jouw talent in kunt zetten bij GroenLeven.

Meer nieuws