Ga naar homepage

© 2023 groenleven.nl

Zonnedak Home Center Wolvega

Zonnedak Home Center Wolvega

Opdrachtgever Home Center Wolvega
Locatie Wolvega
Grootte 10.000 - 20.000 panelen
Status Afgerond
Ontwerp
Vergunningen
Realisatie
Levering

Bijna 4 megawatt aan duurzame stroom wordt opgewekt op het dak van Home Center Wolvega. Dit dankzij maar liefst 15.000 zonnepanelen. De Friese woonboulevard gebruikt een deel van de stroom zelf. De rest is voor de bezoekers: zij kunnen daarmee helemaal gratis hun elektrische auto of E-bike opladen.

Zonnedak Home Center Wolvega

En daar is plek genoeg voor. Er zijn maar liefst 72 oplaadpunten voor elektrische auto’s, en 44 voor e-bikes. Het grootste deel van de stroom wordt teruggeleverd aan het net. Daardoor profiteren zo’n 1.200 gezinnen thuis van de groene stroom van Home Center. Het zonnedak zorgt voor een CO2 reductie van 2.000 ton per jaar. Goed voor de omgeving én de mensen daarin dus.

Opening Home Center Wolvega

Voor Piet Kapenga, eigenaar van Home Center Wolvega, is duurzaamheid een topprioriteit. “We zijn het aan de wereld en toekomstige generaties verplicht om echt aan duurzaamheid te werken. Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Stilzitten is geen optie. Het was een behoorlijke klus maar… het is gelukt. Ik ben ongelofelijk trots op wat we met elkaar, ook in nauwe samenwerking met de enthousiaste mensen hier uit de regio, bereikt hebben!”

Zonnedak Home Center Wolvega

“Aanvankelijk wist ik nog niet zoveel van groene stroom en al helemaal niet hoe we een dergelijk groot project moesten aanpakken. GroenLeven heeft het project van begin tot eind perfect begeleid en uitgevoerd”, vertelt Piet Kapenga. “Een belangrijke stap hierin was de SDE-subsidie die GroenLeven voor ons heeft aangevraagd en die werd toegekend. Toen konden we echt goed van start.”

Gerelateerde projecten