Ga naar homepage

© 2023 groenleven.nl

VAM-berg Atterro Wijster

Zonnepark Attero Wijster

Opdrachtgever Attero
Locatie Wijster
Grootte >50.000 panelen
Status In ontwikkeling
Ontwerp & vergunningen
Realisatie
Levering
Onderhoud & monitoring

In Wijster komt een bijzonder zonnepark op de voormalige vuilstortplaats van afvalverwerker Attero. De vuilstortplaats krijgt met het zonnepark van ruim 56.100 zonnepanelen een duurzame dubbelfunctie. Attero en GroenLeven, twee prominente spelers op het gebied van duurzaamheid en hernieuwbare energie, werken samen aan de realisatie van dit ambitieuze project, waarbij ze hun expertise bundelen om de energietransitie te versnellen. Het initiatief om het zonnepark te realiseren, weerspiegelt de toewijding van beide partijen aan een groenere toekomst voor Nederland.

Multifunctioneel ruimtegebruik

Een deel van de VAM-berg wordt al gebruikt als fietsroute en met de toevoeging van duurzaam opgewekte elektriciteit uit het zonnepark wordt aan deze locatie nog een extra maatschappelijke functie toegevoegd. Aangezien de afgesloten delen van stortplaatsen niet geschikt zijn voor agrarisch gebruik, lenen ze zich perfect voor alternatieve doeleinden zoals recreatie en duurzame energieopwekking.

Het zonnepark zal, na aansluiting, bijna 10.000 huishoudens van groene energie zullen voorzien. Het toekomstige zonnepark aan de zuidwestzijde van de VAM-berg in Wijster zal met 35 hectare en 31 megawatt een grote bijdrage leveren aan de energietransitie en provincie Drenthe dichter bij haar klimaatdoelstellingen brengen.

Gerelateerde projecten