Ga naar homepage

© 2024 groenleven.nl

Zonnepark Pesse

Zonnepark Pesse

Locatie Pesse
Grootte >20.000 panelen
Status Afgerond
Ontwerp & vergunningen
Realisatie
Levering
Onderhoud & monitoring

Een groot zonnepark, dat groene energie levert aan de omgeving: dat realiseert GroenLeven in de provincie Drenthe, bij het dorpje Pesse. Het park wordt geplaatst met aandacht voor de ecologie en biodiversiteit van het gebied. De realisatie gebeurt in samenwerking met lokale partijen, en de wensen van omwonenden worden meegenomen. Zo wordt zonnepark Pesse een project dat goed is voor het milieu én de directe omgeving.

Landschappelijk plan zonnepark

Landschappelijke inpassing is een belangrijke pijler bij de installatie van een zonnebron van GroenLeven. Daarom hebben we in samenwerking met Lindemans Landschapsarchitecten een plan opgesteld om de zonnepanelen zo goed mogelijk op te laten gaan in de omgeving. Daarbij is veel aandacht voor de ecologie en biodiversiteit van het gebied.

Zo leggen we bij het park twee grote natuurlijke poelen aan met ecologische oevers en planten we eromheen passende inheemse vegetatie. Deze beplanting zorgt ervoor dat de panelen er niet teveel uitspringen in het landschap. Ook draagt deze bij aan de natuur van het gebied. Verder wordt de mogelijkheid voor begrazing door schapen onder en nabij de zonnepanelen onderzocht.

zonnepark ureterp natuur

Lokale samenwerking

GroenLeven vindt het belangrijk dat de komst van een zonnepark de lokale omgeving ook ten goede komt. Daarom heeft GroenLeven voor de realisatie van het park de handen ineengeslagen met diverse lokale ondernemingen, zoals Fuhler Loon- en verhuurbedrijf voor de civiele werkzaamheden en een lokale hovenier.

Bijzonderheden

  • Uitgebreide aandacht voor landschappelijke inpassing met een landschappelijk plan
  • Lokale samenwerkingen
  • In samenwerking met A.S.R., Nederlandse verzekeringsmaatschappij

Gerelateerde projecten