Ga naar homepage
058-799 0000
tot 17.00

© 2023 groenleven.nl

zonnepark rhoon
Lokaal en biodiversiteit

Zonnepark Rhoon

Locatie Rhoon
Grootte 10.000 - 20.000 panelen
Status Afgerond
Ontwerp & vergunningen
Realisatie
Levering
Onderhoud & monitoring

Een ongebruikte locatie een nieuw leven inblazen met zonnepanelen: GroenLeven heeft het gedaan in de gemeente Albrandswaard. Hier hebben we op een voormalig slibdepot langs de A15 het zonnepark Rhoon gerealiseerd. Deze zonnebron levert met bijna 16.000 zonnepanelen genoeg groene stroom voor zo’n 1.300 huishoudens. Het milieu én de lokale omgeving profiteren hiervan.

Lokale omgeving profiteert van zonnepark Rhoon

Een zonnebron moet niet alleen het milieu, maar ook de lokale omgeving vooruit helpen. Daarom hebben we een deel van het park beschikbaar gesteld voor inwoners van Albrandswaard en omgeving. Zij kunnen zich via de Rotterdamse Energie Coöperatie aanmelden voor de postcoderoosregeling. Zo heeft iedereen in de omgeving de mogelijkheid om te participeren en te profiteren van het zonnepark.

zonnepark rhoon

Biodiversiteit

Bij het plaatsen van een zonnepark is het belangrijk om te letten op de natuurlijke inpassing. We willen de biodiversiteit en ecologie van de omgeving niet schaden door het plaatsen van zonnepanelen. Het liefst willen we deze zelfs stimuleren waar we kunnen. Daarom heeft GroenLeven rond deze zonnebron, in samenwerking met Leerbouwen, een aantal bijen- en insectenhotels geplaatst.

Leerlingen van Leerbouwen, een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding biedt om terug te keren in het arbeidsproces, hebben de bijen- en insectenhotels ontworpen en gebouwd. Met deze hotels stimuleren we de biodiversteit rondom de zonnebron.

Bijzonderheden

  • Gerealiseerd op een voormalig slibdepot;
  • Participatiemogelijkheden voor inwoners van Albrandswaard en omgeving door groot postcoderoosproject;
  • Stimulering van biodiversiteit door bijen- en insectenhotels.

Gerelateerde projecten