Ga naar homepage

© 2024 groenleven.nl

Nieuwe Volvo modellen onder een zonnecarport
Onze energieoplossingen voor uw sector

Automotive

De automotive sector is continu in beweging. Zeker als het gaat om de energietransitie. Energieprijzen fluctueren, elektrische auto’s maken een groter deel uit van uw vloot en uw locatie(s) moeten naar energielabel C. GroenLeven zet deze energie-uitdagingen om in kansen, zodat de automotive sector een zonnige toekomst tegemoet rijdt.

Wat kunt u doen?

Het afgelopen jaar hebben we hoge en erg schommelende elektriciteitsprijzen gezien op de Europese markt, met de nodige gevolgen. Ook is het elektriciteitsnet in Nederland nagenoeg vol en dus niet altijd betrouwbaar. Wat kunt u doen om zekerheid te creëren en uw bedrijf toekomstbestendig te maken? Uw eigen stroom opwekken. Door zelf stroom op te wekken, met bijvoorbeeld zonnepanelen, bent u minder afhankelijk van de schommelende prijzen en het overvolle elektriciteitsnet.

Naast zonnepanelen kunt u ook kiezen voor zonnecarports. U weet als geen ander dat de samenstelling van uw wagenpark voor een grote verandering staat. Het aandeel elektrische auto’s in Nederland groeit snel en per 2035 moeten alle nieuw verkochte auto’s in Europa uitstootvrij zijn. Om klaar te zijn voor de behoeften van uw klanten, is het kunnen laden van elektrische auto’s op uw locaties van groot belang. De groene stroom die een zonnecarport opwekt, kan direct gebruikt worden om uw elektrische vloot te laden.

Zonnepanelen en zonnecarports geven u ook een ander voordeel. Namelijk het verduurzamen van uw bedrijf. Kantoorgebouwen moeten tegenwoordig minimaal energielabel C hebben. Dat is van belang voor het klimaat, maar ook van belang voor uw energierekening. Het zelf opwekken van stroom draagt bij aan de duurzaamheid van uw vastgoed en kan een belangrijke rol spelen in een mogelijke BREEAM-certificering.

Onze energieoplossing voor u

Automotive whitepaper

Whitepaper ‘Rijd een zonnige toekomst tegemoet met een zonnecarport’

De wereld is in transitie. Dat gaat gepaard met de nodige uitdagingen voor u en uw business. Energieprijzen zijn onzeker en hoog, uw wagenpark elektrificeert en uw vastgoed moet naar energielabel C. Wij zetten deze uitdagingen graag samen met u om in kansen. Een zonnecarport is zo’n kans. Met een zonnecarport van GroenLeven rijdt u een zonnige toekomst tegemoet. Door uw parkeerterrein te voorzien van een zonnecarport van GroenLeven wekt u zelf uw energie op, kunt u uw elektrische vloot direct laden met zonnestroom, kunt u zelfvoorzienend worden en bent u minder afhankelijk van fluctuaties in de energieprijzen. Zo maakt u uw business toekomstbestendig.

Kiezen voor GroenLeven? Dat betekent dat u kiest voor een betrouwbare en ervaren partner.

GroenLeven als partner voor de automotive

>10 jaar marktleider

Meer dan 10 jaar marktleider in het realiseren van grootschalige zonne-energie

>150 professionals

Ervaren team van meer dan 150 professionals met alle disciplines in huis

>1.000 projecten

Meer dan 1.000 grootschalige duurzame energiebronnen gerealiseerd

Samenwerken met GroenLeven

Folkert Brouwers

We bouwen aan een ziekenhuis dat niet alleen vandaag functioneel is, maar ook over 20 jaar. Daarom hebben we in 2019 de stap gemaakt naar zonnepanelen: maar liefst 9.000 stuks. 3.500 panelen liggen op het dak van het ziekenhuis en met de overige panelen is het parkeerterrein overdekt met een zonne-carport. Met het plaatsen van de zonnepanelen hebben we een flinke klap gegeven, hiermee wekken we zo’n 30 procent van onze eigen energie op. Op zonnige dagen draaien we zelfs volledig op eigen energie! Meer lezen over de zonnecarport van Ziekenhuis Nij Smellinghe? Klik dan hier.
Folkert Brouwers, Directeur Bedrijf & Gebouwen
Folkert Brouwers naast zonnecarport

Annelie Bleckman

“Hergebruik van de beschikbare ruimte van ons terrein én verduurzamen met extra service is een echte win-win situatie voor onze camping.” Meer lezen over de vrijstaande carport met zonnepanelen van Camping It Wiid? Klik dan hier.
Annelie Bleckman, Mede-eigenaar Camping it Wiid
Annelie Bleckman voor entree Camping It Wiid

GroenLeven voor u

GroenLeven helpt u graag met het verduurzamen van uw energievoorziening. Zo zorgen we er samen voor dat u toekomstbestendig bent. Kiezen voor GroenLeven betekent:

  1. Dat onze experts zorgen voor een persoonlijke oplossing voor uw situatie, zo maken we u toekomstbestendig
  2. Dat wij alles regelen van A tot Z: van de ontwikkeling, de bouw tot en met het onderhoud en het beheer
  3. Dat we graag oprecht samenwerken naar een goed resultaat voor alle belangrijke belanghebbenden
  4. Dat we met een team van meer dan 150 gepassioneerde professionals voor u klaar staan
  5. Dat u samenwerkt met de marktleider in Nederland

Benieuwd hoe GroenLeven kan bijdragen aan het toekomstbestendig maken van uw bedrijf?

Werknemer GroenLeven 2