Ga naar homepage
058-799 0000
tot 17.00

© 2023 groenleven.nl

Industriedak

Eigenaar van een groot dak?

Energieneutraal ondernemen met zonnepanelen

Veel daken van Nederlandse bedrijven zijn nog leeg. En dat is zonde, want daken lenen zich uitstekend voor zonnepanelen! Bij GroenLeven horen we dagelijks verschillende argumenten om de stap naar een zonnedak niet te nemen. Denk aan hoge investeringen, lange trajecten, weinig rendement. Graag nemen we je mee in deze mythes om je hopelijk te overtuigen met feiten.

Het dak als energiebron

Bij GroenLeven laten we je graag zien dat je snel en rendabel kunt investeren in zonne-energie. Met een zonnedak transformeer je je bedrijfsdak namelijk gemakkelijk om tot een hoogwaardige zonnestroominstallatie. Om dit te realiseren bieden we drie verschillende opties.

 

 • Zonnepanelen kopen
  Volledig eigenaar van de zonnepanelen en baas over eigen dak? Ook dan ben je bij GroenLeven op de goede plek. Wij doen graag een vrijblijvend en passend voorstel en vragen de SDE-subsidie voor je aan.
 • Zonnepanelen leasen
  Het leasen van zonnepanelen is ook een optie. Bij het leasen van zonnepanelen heb je geen onderpand of eigen vermogen nodig. Je betaalt slechts een laag maandbedrag waarin de werkzaamheden zijn meegerekend.
 • Jouw dak verhuren aan GroenLeven
  Wanneer je zelf geen grote investering wil doen, maar wel wil genieten van het rendement van een zonnedak, dan is het verhuren van jouw dak een interessante optie. Zo onderneem je duurzaam en vergroot je je merkwaarde zonder grote investering.

Kiezen voor een zonnedak van GroenLeven

Ondanks dat er steeds meer zonnedaken verschijnen, zijn er nog steeds een hoop onduidelijkheden over de mogelijkheden en het rendement. Laten we deze onduidelijkheden eens uit de wereld helpen:

 • Bij GroenLeven verzorgen we het volledige implementatietraject van A tot Z. Dit betekent dat we je bijstaan van subsidieaanvraag tot ontwerp, en van installatie tot 24/7 monitoring. Je krijgt advies van de experts voor energiebesparende oplossingen voor jouw locatie.
 • Je krijgt snel inzichtinzicht in de mogelijke energierisico’s en -kansen voor jouw organisatie.
 • Last, but not least: met zonnepanelen op het dak geef je jouw bedrijf een duurzame uitstraling en dat verhoogt weer je marktwaarde.

Zonnedakprojecten: zij gingen je voor

Potentiële locatie voor de opwek van Groene Energie

Richard de Haan

We hebben tegen elkaar gezegd, ‘het is kort dag, maar we gaan de uitdaging met elkaar aan’. Wat volgde was een gecoördineerd proces met een duidelijke planning en vooral veel communicatie, waardoor het project tijdig technisch gereed was.
Richard de Haan, Assetmanager
Zonnedaken GETEC PARK.EMMEN

Starten met een eigen zonnedak

Interesse in een zonnedak van GroenLeven? Wanneer je contact met ons opneemt, gaan we aan de slag met de volgende stappen:

Locatiescan & haalbaarheidscheck

We voeren met een quickscan een check uit om de jouw mogelijkheden en voordelen in kaart te brengen.

SDE-subsidieaanvraag

We zijn er samen uit; je kiest voor een zonnedak van GroenLeven! In deze fase vragen we een SDE-subsidie voor je aan, indien gewenst.

Offerte & ontwerp

De subsidiebeschikking is binnen. In deze fase gaan we het plan gezamenlijk vaststellen in een offerte & ontwerp.

Realisatie

Offerte & ontwerp akkoord? Dan starten we de bouw van jouw eigen duurzame energiebron.

Duurzame energie opwekken

Nadat de bouw afgerond is, kun je een glas champagne inschenken; je wekt nu zelf duurzame energie op! Denk je ook aan het onderhoud en de monitoring? GroenLeven kan je hierbij helpen.

Veel gegeven antwoorden

Wat is een grootschalig zonnedak?
Een grootschalig dak dat geschikt is voor het opwekken van zonne-energie heeft over het algemeen een afmeting van 1.500 m2 of groter. Denk daarbij aan daken van zorginstellingen, logistieke centra, warenhuizen, agrarische daken en diverse soorten industriedaken.  
Hoe wordt mijn dak geanalyseerd?
GroenLeven analyseert uw dak met speciale software. Op basis van recente satellietbeelden bepalen we of uw dak groot genoeg is (minimaal 1.500 m2) en hoeveel panelen er geplaatst kunnen worden. Daarbij wordt rekening gehouden met schaduwval van bijvoorbeeld silo’s of bomen. De uitkomsten zijn een indicatie voor de haalbaarheid voor jouw locatie. In een later stadium zullen we het definitieve aantal panelen vaststellen.
Wie is er verantwoordelijk voor het dak?
De eigenaar van het pand is verantwoordelijk voor de dakconstructie en de draagkracht van het dak. Per vierkante meter wegen de zonnepanelen ongeveer 12,5 kilo wanneer geplaatst op een schuin dak. Houd rekening met een gewicht van 20 tot 25 kilo per paneel wanneer geplaatst op een plat dak. Deze waardes zijn belangrijk voor het verzekeren van het zonnedak.

Meer weten over zonnedaken?

Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We nemen je niet alleen tijdens het proces helemaal mee, maar ook voorafgaand leggen we je graag alles uit.

Industriedak