Drijvend zonnepark:
bespaar en verdien geld met zonne-energie

Nederland telt duizenden ongebruikte zandwinplassen, binnenwateren en baggerdepots. Met een drijvend zonnepark van GroenLeven geeft u deze locaties een tweede leven en creeërt u een duurzaam, multifunctioneel gebied. Zonnepanelen zorgen voor extra inkomsten en u verlaagt tegelijk de CO2-uitstoot. Nederland moet verduurzamen. Daarom moeten we alle opties om duurzame energie op te wekken in overweging. Naast zonnepanelen op daken, parkeerplaatsen, grond en vuilstorten is zonne-energie opwekken op het water interessant. Maar hoe pakt u dat aan? GroenLeven is marktleider in grootschalige zonne-energie. Zo realiseerden we in Zwolle het grootste drijvende zonnepark van Europa. GroenLeven heeft sinds de oprichting in 2012 meer dan 200.000 drijvende zonnepanelen geïnstalleerd waarmee ruim 20.000 huishoudens jaarlijks voorzien kunnen worden van groene energie. Met een drijvend zonnepark verdient u geld. Bovendien heeft u er geen omkijken naar, want we regelen alles. Genereer ook extra inkomsten met een drijvend zonnepark van GroenLeven op uw water. We komen graag naar u toe en laten de mogelijkheden zien.

Ja ik wil graag een afspraak maken

Wat is een drijvend zonnepark?

Zonne-energie is onmisbaar bij het behalen van de klimaatdoelstellingen van Parijs. In 2050 moet Nederland nagenoeg CO2- en energieneutraal zijn. De overstap op duurzame energie verloopt echter te traag en we moeten meer zonne-energie realiseren. De ruimte is echter beperkt. Met een drijvend zonnepark van GroenLeven wekt u zonne-energie op op het water. Ons land kent volop ongebruikte zandwinplassen, binnenwateren en baggerdepots. Zonnepanelen op drijvende bootjes geven de locatie een unieke nieuwe functie. U verdient geld met zonne-energie, compenseert voor CO2-uitstoot en loopt voorop in verduurzaming. En er zijn meer voordelen.

Met een drijvend zonnepark van GroenLeven profiteert u van deze voordelen:

 • Verdien geld met zonne-energie door uw locatie beschikbaar te stellen
 • Versterk uw reputatie als duurzame organisatie
 • Profiteer van de kennis en kunde van een marktleider
 • Project ontwikkeling en begeleiding van idee tot realisatie en onderhoud
 • Profiteer van een uniek systeem op uw water dat rekening houdt met flora en fauna

GroenLeven ontwikkelt, financiert, realiseert en onderhoudt grootschalige zonneparken door heel Nederland. Dit doen we op bijzondere locaties met een dubbelfunctie, zoals carports, vuilstortplaatsen en zandwingebieden. Inmiddels hebben we meer dan 800 projecten succesvol opgeleverd en zijn we de marktleider in Nederland in zonne-energie. Bij het realiseren van een drijvend zonnepark ontzorgt GroenLeven u volledig. Zo vragen we onder andere subsidies aan, regelen we vergunningen en creëren en vergroten we draagvlak. We doen al het werk en u profiteert van een stabiele inkomsten per jaar voor het beschikbaar stellen van het water. Zullen we samen de wereld verduurzamen?

Ja, ik wil graag verduurzamen

Drijvend zonnepark economisch en ecologisch aantrekkelijk

Drijvende zonneparken zijn relatief nieuw. In 2023 moeten ze voldoende stroom opleveren voor 90 duizend huishoudens. De ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op en maatschappelijk draagvlak is daarbij van groot belang. Een drijvend zonnepark is functioneel, duurzaam en onmisbaar in de energietransitie waar Nederland voor staat. Bovendien is het financieel aantrekkelijk. Verhuur uw zandwinplas, binnenwater of baggerdepot aan GroenLeven? Dan transformeren we hem tot een drijvend zonnepark met aandacht voor omgeving en milieu en profiteert u direct van stabiele inkomsten. Bundel daarom nu de krachten met GroenLeven en vergroot uw omzet met de zon.

Drijvende zonneparken passen bij de nationale ambitie om Nederland te verduurzamen. Een drijvend zonnepark moet ecologisch in het landschap passen. Zandwinlocaties en baggerdepots zijn bijzonder geschikt voor zonnepanelen op het water. Ook moeten de zonnepanelen voldoende licht en lucht doorlaten, om negatieve effecten op o.a. de visstand te voorkomen. Bij de drijvende zonneparken van GroenLeven speelt ecologie een centrale rol. Zo zit er extra ruimte tussen de zonnepanelen en laten ze veel licht door. Een speciale verankering houdt de zonne-installatie op zijn plaats. Door onze verankeringstechnieken houden we ook rekening met de ecologie. Waar wenselijk kunnen we ecologisch versterkende maatregelen treffen door bijvoorbeeld biohutten te installeren. Dit zijn gevlochten korven op een halve meter diepte, gevuld met hout- of schelpmateriaal. Ze bieden bescherming aan jonge visjes, stimuleren de vispopulatie en fungeren als kraamkamer.


Drijvend zonnepark realiseren, dit zijn de opties:

 • Locatie verhuren voor een drijvend zonnepark

Verhuur risicoloos uw locatie voor een zonnepark. Dat levert u elke maand stabiele extra inkomsten op. Bovendien kunt u de plas nog steeds inzetten voor andere doeleinden. Zo hebben wij voorbeelden waar naast een operationeel drijvend zonnepark nog steeds een actieve zandwinning opereert. Hiermee kunt u de waar de van uw locatie verder verhogen en multifunctioneel inzetten voor de verduurzaming van Nederland.

Ja, ik wil meer weten over een drijvend zonnepark

Creëren en vergroten draagvlak voor een drijvend zonnepark

Drijvende zonneparken leveren een flinke bijdrage aan het verduurzamen van Nederland. Maar er moet wel draagvlak voor zijn. GroenLeven bestaat sinds 2012 en we hebben veel ervaring opgedaan met het creëren en vergroten van draagvlak voor zonneparken. In de praktijk blijken wensen, doelen en verwachtingen vaak verenigbaar. Als u naar elkaar luistert en suggesties serieus neemt. Kiest u voor een drijvend zonnepark van GroenLeven, dan nemen we de volledige communicatie op ons. We betrekken iedereen vanaf dag 1 bij de plannen. Laten omwonenden meedenken, meebeslissen en meeprofiteren. En komen zo tot de beste oplossing voor iedereen.

Drijvend zonnepark realiseren? Kies ook voor de marktleider

Een drijvend zonnepark van GroenLeven is economisch en ecologisch aantrekkelijk. U verdient geld met de zon, verbetert het milieu en verduurzaamt uw onderneming. En er zijn meer voordelen.

 • Verdien geld en lever een essentiële bijdrage aan de energietransitie.
 • Geef uw zandwinplas, binnenwater of baggerdepot een tweede leven of combineer het met bestaande activiteiten.
 • Verhuur uw locatie voor een drijvend zonnepark. U profiteert elk jaar van een interessante vergoeding per hectare.
 • GroenLeven is veilig en ISO gecertificeerd voor kwaliteit (ISO 9001) en milieu (ISO 14001).
 • Met 800+ succesvol opgeleverde zonneprojecten zijn we de Nederlandse marktleider in zonne-energie. Profiteer van onze kennis, ervaring en innovaties.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een drijvend zonnepark op uw locatie?

We denken graag mee over de mogelijkheden op uw locatie en brengen de potentiële rendementen voor u in kaart. Neem nu contact met ons op. Dan gaan we aan de slag en lichten we de bevindingen graag ter plaatse toe.

Veelgestelde vragen Drijvende Zonnepark

Wat is een drijvend zonnepark?
Wat zijn de voordelen van een drijvend zonnepark?
Hoe kan ik participeren in een (drijvend) zonnepark?
Hoe waarborgen of stimuleren jullie de biodiversiteit bij drijvende zonneparken?
Wie verzorgt het onderhoud na de realisatie van het drijvende zonnepark?
Ja, ik wil meer weten over een drijvend zonnepark op mijn locatie
1Kies uw type locatie
2Selecteer de beschikbare oppervlakte
Medewerker Foto
3Uw persoonlijke gegevens
Formulier beschermd door reCaptcha.