Drijvend zonnepark:
bespaar en verdien geld met zonne-energie

Nederland telt duizenden ongebruikte zandwinplassen, binnenwateren en baggerdepots. Met een drijvend zonnepark van GroenLeven geef je deze locaties een tweede leven. Zonnepanelen zorgen voor extra inkomsten en je verlaagt tegelijk de CO2-uitstoot. Nederland moet verduurzamen. Daarom moeten we alle opties om duurzame energie op te wekken in overweging. Naast zonnepanelen op daken, parkeerplaatsen, grond en vuilstorten is zonne-energie opwekken op het water interessant. Maar hoe pak je dat aan? GroenLeven is marktleider in grootschalige zonne-energie. Zo realiseerden we in Zwolle het grootste drijvende zonnepark van Europa. Met een drijvend zonnepark bespaar en verdien je geld. Bovendien heb je er geen omkijken naar, want we regelen alles. Genereer ook extra inkomsten met een drijvend zonnepark van GroenLeven op jouw water. We komen graag naar je toe en laten de mogelijkheden zien.

Ja ik wil graag een afspraak maken

Wat is een drijvend zonnepark?

Zonne-energie is onmisbaar bij het behalen van de klimaatdoelstellingen van Parijs. In 2050 moet Nederland nagenoeg CO2- en energieneutraal zijn. De overstap op duurzame energie verloopt echter te traag en we moeten meer zonne-energie realiseren. De ruimte is echter beperkt. Met een drijvend zonnepark van GroenLeven wek je zonne-energie op op het water. Ons land kent volop ongebruikte zandwinplassen, binnenwateren en baggerdepots. Zonnepanelen op drijvende bootjes geven geven de locatie een unieke nieuwe functie. Je verdient geld met zonne-energie, compenseert voor CO2-uitstoot en loopt voorop in verduurzaming. En er zijn meer voordelen.

Met een drijvend zonnepark van GroenLeven profiteer je van deze voordelen:

  • Verdien geld met zonne-energie door jouw locatie beschikbaar te stellen
  • Versterk je reputatie als duurzame organisatie
  • Profiteer van de kennis en kunde van een marktleider
  • Profiteer van een uniek systeem op jouw water dat rekening houdt met flora en fauna

GroenLeven ontwikkelt, financiert, realiseert en onderhoudt grootschalige zonneparken door heel Nederland. Dit doen we op bijzondere locaties met een dubbelfunctie, zoals carports, vuilstortplaatsen en zandwingebieden. Inmiddels hebben we meer dan 800 projecten succesvol opgeleverd en zijn we de marktleider in Nederland in zonne-energie. Bij het realiseren van een drijvend zonnepark ontzorgt GroenLeven je volledig. Zo vragen we onder andere subsidies aan, regelen we vergunningen en creëren en vergroten we draagvlak. We doen al het werk en jij profiteert van een stabiele inkomsten per jaar voor het beschikbaar stellen van het water. Zullen we samen de wereld verduurzamen?

Ja, ik wil graag verduurzamen

Drijvend zonnepark economisch en ecologisch aantrekkelijk

Drijvende zonneparken zijn relatief nieuw. In 2023 moeten ze voldoende stroom opleveren voor 90 duizend huishoudens. De ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op en maatschappelijk draagvlak is daarbij van groot belang. Een drijvend zonnepark is functioneel, duurzaam en onmisbaar in de energietransitie waar Nederland voor staat. Bovendien is het financieel aantrekkelijk. Verhuur je zandwinplas, binnenwater of baggerdepot aan GroenLeven? Dan transformeren we hem tot een drijvend zonnepark met aandacht voor omgeving en milieu en profiteer je direct van stabiele inkomsten. Bundel daarom nu de krachten met GroenLeven en vergroot je omzet met de zon.

Drijvende zonneparken passen bij de nationale ambitie om Nederland te verduurzamen. Een drijvend zonnepark moet ecologisch in het landschap passen. Zandwinlocaties en baggerdepots zijn bijzonder geschikt voor zonnepanelen op het water. Ook moeten de zonnepanelen voldoende licht en lucht doorlaten, om negatieve effecten op o.a. de visstand te voorkomen. Bij de drijvende zonneparken van GroenLeven speelt ecologie een centrale rol. Zo zit er extra ruimte tussen de zonnepanelen en laten ze veel licht door. Een speciale verankering houdt de zonne-installatie op zijn plaats. We hoeven hem niet te bevestigen aan de oevers en dit voorkomt schade aan de natuur. Aan de bootjes met zonnepanelen zijn biohutten bevestigd. Dit zijn gevlochten korven op 1 a 2 meter diepte, gevuld met houtmateriaal. Ze stimuleren de vispopulatie en fungeren als kraamkamer.


Drijvend zonnepark realiseren, dit zijn de opties:

  • Locatie verhuren voor een drijvend zonnepark

Verhuur risicoloos je locatie voor een zonnepark. Dat levert je elke maand stabiele extra inkomsten op. Bovendien kun je de plas nog steeds inzetten voor andere doeleinden.

Ja, ik wil meer weten over een drijvend zonnepark

Creëren en vergroten draagvlak voor een drijvend zonnepark

Drijvende zonneparken leveren een flinke bijdrage aan het verduurzamen van Nederland. Maar er moet wel draagvlak voor zijn. GroenLeven bestaat sinds 2012 en we hebben veel ervaring opgedaan met het creëren en vergroten van draagvlak voor zonneparken. In de praktijk blijken wensen, doelen en verwachtingen vaak verenigbaar. Als je naar elkaar luistert en suggesties serieus neemt. Kies je voor een drijvend zonnepark van GroenLeven, dan nemen we de volledige communicatie op ons. We betrekken iedereen vanaf dag 1 bij de plannen. Laten omwonenden meedenken, meebeslissen en meeprofiteren. En komen zo tot de beste oplossing voor iedereen.

Drijvend zonnepark realiseren? Kies ook voor de marktleider

Een drijvend zonnepark van GroenLeven is economisch en ecologisch aantrekkelijk. Je verdient geld met de zon, verbetert het milieu en verduurzaamt je onderneming. En er zijn meer voordelen.

  • Verdien geld en lever een essentiële bijdrage aan de energietransitie.
  • Geef je zandwinplas, binnenwater of baggerdepot een tweede leven.
  • Verhuur je locatie voor een drijvend zonnepark. Je profiteert elk jaar van een interessante vergoeding per hectare.
  • GroenLeven is veilig en ISO gecertificeerd voor kwaliteit (ISO 9001) en milieu (ISO 14001).
  • Met 800+ succesvol opgeleverde zonneprojecten zijn we de Nederlandse marktleider in zonne-energie. Profiteer van onze kennis, ervaring en innovaties.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een drijvend zonnepark op je locatie?

We maken graag een business case en brengen de potentiële rendementen voor je in kaart. Neem nu contact met ons op. Dan gaan we aan de slag en lichten we de bevindingen graag ter plaatse toe.

Ja, ik wil meer weten over een drijvend zonnepark op mijn locatie
1Kies uw type locatie
2Selecteer de beschikbare oppervlakte
Medewerker Foto
3Uw persoonlijke gegevens
Formulier beschermd door reCaptcha.