Ga naar homepage

© 2024 groenleven.nl

Waterstof elektrolyser
Essentieel onderdeel van de energietransitie

Groene waterstof

Groene waterstof speelt, naast elektrificatie, een essentiële rol in de verduurzaming van de Nederlandse industrie. Ook kan groene waterstof bijdragen aan het vergroenen van de transportsector en het opslaan van energie. Hoewel de realisatie van groene waterstof in Nederland nog in de kinderschoenen staat, heeft GroenLeven, met een van de eerste groene waterstoffabrieken van Nederland, al de nodige ervaring op dit gebied. Wij maken u toekomstbestendig en verzorgen uw energietransitie met de realisatie van uw eigen groene waterstoffabriek.

Wat betekent groene waterstof voor u?

Nederland en Europa willen voorop lopen in het realiseren van een groene industrie. Dat is logisch. Groene industrie brengt namelijk innovatie, verdienvermogen, werkgelegenheid en autonomie, en zorgt ook nog eens voor een groenere wereld. Om deze energietransitie te realiseren, maken we gebruik van groene waterstof. Groene waterstof kan in veel sectoren en op verschillende manieren worden gebruikt.

Waterstof van GroenLeven

Groene waterstof speelt een grote rol in de energietransitie van de industrie. Het is dan ook niet voor niets dat het Nederlandse streefdoel voor elektrolysecapaciteit in 2032 is verdubbeld naar 8 gigawatt. Op dit moment ligt deze capaciteit rond de 8 megawatt. Een groot gedeelte van deze capaciteit is onze groene waterstoffabriek SinneWetterstof. De groene waterstof die onze waterstoffabriek SinneWetterstof maakt, wordt gebruikt in de mobiliteit, transport en logistiek.

GroenLeven heeft de kennis en ervaring om u volledig te voorzien in groene waterstof; nu en in de toekomst. Dankzij onze ervaring in waterstoftechnologie en onze toegewijde waterstofspecialisten, zijn wij de ideale partner voor uw energietransitie.

Waterstof en zonnepark Oosterwolde

GroenLeven koploper in groene waterstof  

SinneWetterstof van GroenLeven is een van de eerste groene waterstoffabrieken van Nederland. SinneWetterstof demonstreert de complete waardeketen van waterstof. Van de opwek van groene stroom die wordt omgezet naar waterstof, tot en met het gebruik van deze groene waterstof in de mobiliteit. Dit doen we in samenwerking met Alliander, Biosintrum Oosterwolde en lokale partners. Lees hier meer over SinneWetterstof.

Peter Paul Weeda

“Groene waterstof speelt een cruciale rol in de energietransitie. Natuurlijk zijn er nog uitdagingen bij de ontwikkeling en implementatie van groene waterstof. Maar door te investeren in innovatie en samen te werken met bedrijven, overheden en netbeheerders kunnen we deze uitdagingen overwinnen. SinneWetterstof is daar een geweldig voorbeeld van. Laten we samenwerken om de waterstoftransitie te versnellen, zodat we onze samenleving kunnen verduurzamen en een betere toekomst kunnen creëren voor de generaties na ons.’’
Peter Paul Weeda, CEO GroenLeven
PeterPaulWeeda

Uw energietransitie met groene waterstof

Heeft u voor uw energietransitie groene waterstof nodig? GroenLeven is dan uw ervaren partner. Kiest u voor GroenLeven, dan kunt u het volgende verwachten:

Advies

Op basis van onze analyse zorgen onze experts voor een persoonlijk energieadvies op maat. Wij bieden u een complete energieoplossing om aantoonbaar rendement te behalen, uw bedrijf te verduurzamen en het zo toekomstbestendig te maken. Waterstof is daar een belangrijk onderdeel van.

Financiering en vergunningen

Het advies zetten we om in een concrete energieoplossing voor uw onderneming. We gaan aan de slag met het realiseren van een groene waterstoffabriek, en eventuele andere energieoplossingen, op uw locatie. We ontwikkelen een technisch ontwerp, zorgen voor vergunningen en kunnen ondersteunen in financiering.

Realisatie en exploitatie

Het advies zetten we om in een concrete energieoplossing voor uw onderneming. We gaan aan de slag met het realiseren van een groene waterstoffabriek, en eventuele andere energieoplossingen, op uw locatie. We ontwikkelen een technisch ontwerp, zorgen voor vergunningen en kunnen ondersteunen in financiering.

Beheer en onderhoud

Onze onderhoudsexperts kunnen het management en beheer verzorgen van uw waterstoffabriek en elektrolyser. U heeft dan nergens omkijken naar. Wij onderhouden en monitoren uw systeem 24/7.

Benieuwd wat GroenLeven voor u kan betekenen op het gebied van groene waterstof? Wij helpen en adviseren u graag.