Ga naar homepage
Zoeken

© 2024 groenleven.nl

Zonnedak van Urenco
Onze energieoplossingen voor uw sector

Industrie

Een robuuste en groene industrie in Nederland en Europa is van essentieel belang. De industrie zorgt voor innovatie, verdienvermogen, werkgelegenheid en autonomie. Nederland wil koploper zijn in het creëren van een groene industrie. GroenLeven kan daarbij helpen.

Naast thema’s zoals circulair produceren, digitalisering en automatisering, spelen ook verduurzaming en de energietransitie een grote rol voor u. U staat voor de uitdaging om CO2-uitstoot te verminderen en u heeft tegelijkertijd te maken met hoge energiekosten, stijgende CO2-prijzen en het elektriciteitsnet dat nagenoeg vol zit. Investeren in het opwekken van uw eigen duurzame energie is dé oplossing voor deze uitdagingen.

Wat kunt u doen?

Bij uw processen maakt u gebruik van elektriciteit en/of warmte. Beide vereisen veel energie. Deze energie kunt u op uw eigen locatie opwekken en direct gebruiken, zonder gebruik te maken van het elektriciteitsnet. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van zonne-energie, windenergie en de omzetting van groene elektriciteit naar waterstof. De groene waterstof industrie staat nog in de kinderschoenen, maar GroenLeven heeft, met haar eigen waterstoffabriek. al veel ervaring op het gebied van groene waterstof.

Wat als de energie die u zelf opwekt niet voldoende is om uw gehele stroomvraag op te vangen? Dan kunt u kiezen voor een vast groen energiecontract of een PPA. Zo verduurzaamt u ook het deel van het proces dat niet op te vangen is met opwek van groene stroom op uw locatie.

Door zelf energie op te wekken en te gebruiken bespaart u op de energiekosten en bent u niet afhankelijk van schommelende energieprijzen. Zo weet u waar u aan toe bent. GroenLeven heeft alles in huis om u toekomstbestendig te maken. GroenLeven analyseert, adviseert en realiseert samen met u uw energietransitie door energieoplossingen op maat aan te bieden. Als marktleider in Nederland en als een van de grootste investeerders in de Nederlandse energietransitie helpen we u van A tot Z.

Onze energieoplossing voor u

whitepaper industrie verduurzamen

Download de whitepaper en leer alles over onze zonnecarports en groene waterstof

Een robuuste en groene industrie in Nederland en Europa is van essentieel belang. De industrie zorgt voor innovatie, verdienvermogen, werkgelegenheid en autonomie. Nederland wil koploper zijn in het creëren van een groene industrie. Wij helpen u graag met verduurzamen daarom leest u alles over slim investeren in de industriële energietransitie in onze whitepaper.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Kiezen voor GroenLeven? Dat betekent dat u kiest voor een betrouwbare en ervaren partner.

GroenLeven als partner

>1.000 projecten

Meer dan 1.000 grootschalige duurzame energiebronnen gerealiseerd

>10 jaar marktleider

Meer dan 10 jaar marktleider in het realiseren van grootschalige zonne-energie

5de grootste investeerder

Vijfde grootste investeerder in Nederlandse energietransitie

Samenwerken met GroenLeven

Martijn Kolkman

“Nadat we op bezoek waren geweest bij het zonnepark bij Airport Eelde in Groningen, hebben we besloten om voor GroenLeven te gaan. Een fabriek waar uranium verrijkt wordt, gaat gepaard met hoge kwaliteitseisen. We hadden daarom zekerheid nodig dat de ontwikkelaar aan onze hoge standaarden kan voldoen. Na het bezoek in Groningen waren dusdanig onder de indruk dat we met elkaar in zee wilden gaan.” Meer lezen over dit project? Klik dan hier.
Martijn Kolkman, Senior project manager NetZero van Urenco Nederland
Leggen van eerste zonnepaneel bij Urenco

Richard de Haan

“We gaan deze uitdaging samen aan.” Door een goed gecoördineerd proces, een duidelijke planning en heldere communicatie lukte het om de grote zonnedaken te realiseren. Meer lezen over dit project? Klik dan hier.
Richard de Haan, Assetmanager GETEC PARK.EMMEN
Richard de Haan van GETEC

Tom Haan

“We zijn uitstekend begeleid. Bij GroenLeven zit heel veel kennis. Ze brengen nauwkeurig in kaart wat de situatie is, hoe het pand er uit ziet, wat er op het dak past en wat de meest geschikte optie is gezien de energiebehoefte en de verwachte groei daarin. Dan maken ze een voorstel welke panelen en opwarmers het beste zijn. GroenLeven levert ook een gedetailleerd rendementsmodel dat inzicht geeft in de financiële impuls en de return on investment. Je hoeft als onderneming zelf niet veel verstand te hebben van duurzaamheid en energieoplossingen. Want GroenLeven denkt overal aan.” Meer lezen over dit project? Klik dan hier.
Tom Haan, Tactisch inkoper Simian
Zonnedak van Simian met Tom Haan

GroenLeven voor u

GroenLeven helpt u graag met het verduurzamen van uw industriële processen. Zo zorgen we er samen voor dat u toekomstbestendig bent. Kiezen voor GroenLeven betekent:

  1. Dat onze experts zorgen voor een persoonlijke energieoplossing voor uw situatie, zo maken we u toekomstbestendig
  2. Dat wij alles regelen van A tot Z: van de ontwikkeling, de bouw tot en met het onderhoud en het beheer
  3. Dat we graag oprecht samenwerken naar een goed resultaat voor alle belangrijke belanghebbenden
  4. Dat we met een team van meer dan 150 gepassioneerde professionals voor u klaar staan
  5. Dat u samenwerkt met de marktleider in Nederland

Uw industriële processen verduurzamen?

Werknemer GroenLeven 2