Ga naar homepage

© 2024 groenleven.nl

Annelie Bleckman met carport van GroenLeven

Zonnecarport Camping It Wiid

Opdrachtgever Camping It Wiid
Locatie Earnewâld
Grootte 0 - 1.000 panelen
Status Afgerond
Ontwerp
Vergunningen
Realisatie
Levering

Camping It Wiid is met ruim 2.500 gasten per dag (in het hoogseizoen) één van de grootste campings in Noord-Nederland en uitgegroeid tot een gevestigde naam in de recreatiebranche. Het bedrijf heeft duurzaamheid met oog op natuur en maatschappij hoog in het vaandel staan. Een zonnecarport mocht daarom niet ontbreken als strategisch middel in de bedrijfsvoering. GroenLeven realiseerde een carport van ruim 550 zonnepanelen boven de parkeerplaats van de camping. Op deze manier benut It Wiid de zon nóg meer tijdens het toeristenseizoen en zorgen ze met laadpalen ervoor dat hun gasten dubbel opgeladen weer naar huis gaan.

De camping beschikt niet over een groot dak, maar wel over veel ruimte. Het was daarom belangrijk om die ruimte ten volle te benutten. Mede-eigenaar Annelie Bleckman: “De camping is uniek door haar ligging aan het Nationaal Park De Alde Feanen. We willen onze gasten op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier laten genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Het is voor ons daarom een bewuste keuze om duurzaamheid centraal te stellen in onze bedrijfsvoering. Om de beschikbare ruimte anders in te richten zonder waardevolle oppervlakte op te offeren is een zonnecarport echt een win-win situatie.”

De keuze voor GroenLeven

Annelie: “GroenLeven heeft als enige op de markt een constructie bedacht waar het gebruik van staal minimaal is, waardoor het totale gebruikersoppervlakte en gebruiksgemak wordt bevordert. Minder staal betekent ook een aantrekkelijkere businesscase én een landschappelijke inpassing met behoud van een prachtige zichtlijn. Ik was bovendien verrast door hoe efficiënt en snel GroenLeven te werk ging. Alles werd snel geregeld en het contact met de projectleider was erg fijn. Die deskundigheid en betrouwbaarheid was voor mij erg belangrijk, en daar heb ik geen moment spijt van gehad.”

“Met onze zonnecarport van GroenLeven geven we energie terug aan onze gasten”

Camping It Wiid heeft duurzaamheid met oog op natuur en maatschappij hoog in het vaandel staan. Mede-eigenaar Annelie Bleckman vertelt over het familiebedrijf en de inzet van een zonnecarport als strategisch middel in de bedrijfsvoering.

Mede-eigenaar Camping It Wiid bij zonnecarport

Gerelateerde projecten