Ga naar homepage

© 2024 groenleven.nl

Zonnecarport TT Circuit Assen

Zonnecarport TT Circuit Assen

Opdrachtgever TT Assen
Locatie Assen
Grootte >20.000 panelen
Status Afgerond
Ontwerp
Vergunningen
Realisatie
Levering

Het TT Circuit in Assen is een unieke zonnecarport rijker. Boven het parkeerterrein van het circuit staat nu het Zonnepark XXL van GroenLeven. Een zonnepark met dubbelfunctie: het parkeerterrein van 8 hectare is nu groener, maar biedt nog steeds parkeerplek. De zonnepanelen bieden onderdak aan maar liefst 14.000 motoren. Het mondiale racecircuit heeft daarmee een absolute wereldprimeur. Dit bijzondere park is ontstaan dankzij een samenwerking van GroenLeven, Bovemij, Drentse Energie Organisatie, Tamoil, TT Circuit Assen en ABN AMRO.

Zonnecarport TT Circuit Assen

Groene stroom voor Tamoil en omgeving TT Circuit

Op het parkeerterrein met zonnecarport is plek voor 14.000 motoren. Er zijn 21.000 zonnepanelen geplaatst, die genoeg stroom opwekken voor 2000 huishoudens (5,6 megawatt). De energie van de zonnecarport wordt gebruikt door Tamoil Nederland, TT Circuit Assen en de omwonenden van het circuit. Dit is onderdeel van de ‘Green Deal’ met de Provincie Drenthe.

Gerealiseerd met bedrijven uit de regio

Zonnepark XXL is een lokaal project: GroenLeven heeft het gerealiseerd met bedrijven uit de regio. Dit past in de filosofie van GroenLeven. Zo hebben de Mannen van Staal uit Leeuwarden de staalconstructie voor de zonnecarport geleverd, en verzorgde Van der Wiel Infra uit Drachten de grondwerkzaamheden.

Bijzonderheden

  • Innovatieve en unieke zonnecarport die onderdak biedt aan 14.000 motoren;
  • Omwonenden profiteren van de groene stroom uit het zonnepark;
  • Gebouwd met partners uit de regio.

Gerelateerde projecten