Ga naar homepage
058-799 0000
tot 17.00
Zonnedak Scholtenszathe

Zonnedak Scholtenszathe

Locatie Klazienaveen-Noord
Grootte 2.000 - 5.000 panelen
Status Afgerond
Ontwerp
Vergunningen
Realisatie
Levering

Zonnedak Scholtenszathe was in 2014 het grootste zonnepanelenproject van Nederland. En één van de grootste zonnedaken van het land is het nog steeds, met een oppervlakte van 8.800 m2 dak. Het zonnedak bestaat uit ruim 4.600 zonnepanelen, en het levert een CO2-reductie van 650 ton per jaar en 1,3 megawatt aan stroomproductie op. De toenmalige minister van Economische Zaken Henk Kamp gaf het zonnedak dan ook een feestelijke opening.

Zonnedak Scholtenszathe

De openingsdag stond in het teken van ‘energie in de toekomst’ met sprekers van onder andere Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN), ABN AMRO en Liander. Ook GroenLeven zelf kwam als initiatiefnemer aan het woord.

Zonnedak Scholtenszathe

In de zomer van 2013 ging de installatie van het zonnedak van start. De installatie van de zonnepanelen kwam mede tot stand door een Green Deal met de provincie Drenthe. Zelfs een groene provincie kan altijd verder vergroenen! Tijdens het plaatsen werden de daken van het landgoed in verband met asbest vervangen.

Zonnedak Scholtenszathe

Frans Nevels, directeur van landgoed Scholtenszathe, is tevreden over de installatie en de samenwerking met GroenLeven. “De verschillende regelingen zorgden voor een positieve business case”, vertelt Frans. De duurzame stap van het landgoed werd beloond. In 2016 ontving het landgoed in Klazienaveen-Noord het certificaat ‘Veilige Duurzame Energie’ uit handen van Karlo Rosing van ‘Keuring Service Nederland’.

Gerelateerde projecten