Ga naar homepage
058-799 0000
tot 17.00
Industriedak
Een zonnedak van GroenLeven

Energieneutraal ondernemen met zonnepanelen

Zonnedak maakt energiebron van de zon

Nederland ligt vol met ongebruikte daken. Daken van bijvoorbeeld scholen, boerenstallen en bedrijfspanden. Veel van deze daken zijn erg geschikt voor zonnepanelen. Daarmee transformeer je bedrijfsdaken of staldaken eenvoudig tot zonne-energiecentrales. Dit levert talloze voordelen op.

Toch liggen er op het overgrote deel van de Nederlandse bedrijfsdaken nu geen zonnepanelen. Zakelijk zonnepanelen aanleggen lijkt misschien ingewikkeld, maar het tegendeel is waar. En: we ontzorgen je graag in het gehele proces. Van A tot Z.

De voordelen van een zonnedak

Transformeer jouw bedrijfsdak tot zonne-energiecentrale

Besparen

Bespaar op energiekosten en vergroot inkomsten met het terugleveren van stroom.

Duurzame uitstraling

Geef het bedrijf een duurzame uitstraling en profiteer van eigen duurzame energie.

Rendement

Profiteer van aantrekkelijke subsidies en verdien de investering snel terug.

Zonne-installatie voor dak kopen, leasen of huren

Bij GroenLeven is het op verschillende manieren mogelijk om een zonnedak te realiseren. Denk daarbij aan:

  • Zonnepanelen kopen
  • Zonnepanelen leasen
  • Een bedrijfsdak of staldak verhuren

Wil je voordelig en gesubsidieerd profiteren van de zon? Koop of lease dan zonnepanelen voor een zonnedak. Ook dit regelen wij van A tot Z. Voor leasen is geen onderpand of eigen vermogen nodig. Na afloop van het contract ben je bovendien volledig eigenaar van het zonnedak.

Een dak verhuren voor een zonnedak is ook een populaire mogelijkheid. Hierbij loop je geen enkel risico en ontvang je elke maand een interessante vergoeding per zonnepaneel. Oftewel: met een zonnedak bespaar én verdien je geld. Niet alleen bespaar je op dagelijkse energiekosten, in veel gevallen wordt het bedrijf energieneutraal of zelfs energiepositief. Daardoor kunnen de zonnepanelen teveel opgewekte stroom terugleveren aan de energieleverancier. Ook hier krijg je als bedrijf een vast bedrag voor.

Een zonnedak met subsidie

De overheid maakt investeren in duurzame energie extra interessant met subsidies. Zo krijg je met SDE subsidie 15 jaar lang een tegemoetkoming in de groene stroom die wordt opwekt. Een zonnedak met SDE subsidie biedt zekerheid en garandeert een jaarlijkse bijdrage van de overheid. Daarom is dit hét moment om te investeren in een zonnedak.

Het rendement van zonnepanelen op het dak is afhankelijk van de oppervlakte en de ligging. Op een middelgroot bedrijfspand passen zo 2.000 zonnepanelen. Die leveren een jaarlijkse CO2-reductie op van van 200.000 kg. Dit kun je vergelijken met zo’n 1.350 keer op en neer rijden naar Parijs.

Onze partners

Het plaatsen van een zonnedak

GroenLeven heeft meer dan 800 grootschalige zonnedaken gerealiseerd. Dat doen we op deze manier:

Locatiescan & haalbaarheidscheck

We voeren met een quickscan een check uit om de jouw mogelijkheden en voordelen in kaart te brengen.

SDE-subsidieaanvraag

We zijn er samen uit; je kiest voor een zonnedak van GroenLeven! In deze fase vragen we een SDE-subsidie voor je aan, indien gewenst.

Offerte & ontwerp

De subsidiebeschikking is binnen. In deze fase gaan we het plan gezamenlijk vaststellen in een offerte & ontwerp.

Realisatie

Offerte & ontwerp akkoord? Dan starten we de bouw van jouw eigen duurzame energiebron.

Duurzame energie opwekken

Nadat de bouw afgerond is, kun je een glas champagne inschenken; je wekt nu zelf duurzame energie op! Denk je ook aan het onderhoud en de monitoring? GroenLeven kan je hierbij helpen.

Sectoren

Wil je meer weten over de diverse sectoren die verduurzamen met de energieoplossingen van GroenLeven

Ontdek onze projecten

Veel gegeven antwoorden

Wat is een grootschalig zonnedak?
Een grootschalig dak dat geschikt is voor het opwekken van zonne-energie heeft over het algemeen een afmeting van 1.500 m2 of groter. Denk daarbij aan daken van zorginstellingen, logistieke centra, warenhuizen, agrarische daken en diverse soorten industriedaken.  
Hoe wordt mijn dak geanalyseerd?
GroenLeven analyseert uw dak met speciale software. Op basis van recente satellietbeelden bepalen we of uw dak groot genoeg is (minimaal 1.500 m2) en hoeveel panelen er geplaatst kunnen worden. Daarbij wordt rekening gehouden met schaduwval van bijvoorbeeld silo’s of bomen. De uitkomsten zijn een indicatie voor de haalbaarheid voor jouw locatie. In een later stadium zullen we het definitieve aantal panelen vaststellen.
Waaruit bestaat een zonne-energieinstallatie?
Een zonne-energiesysteem bestaat standaard uit zonnepanelen, een omvormer en een aansluiting op het elektriciteitsnet. Daarnaast zijn bevestigingsmaterialen, transformatoren, een inkoopstation, een onderconstructie en bekabeling nodig voor de installatie.
Heeft een zonnedak ook onderhoud nodig?
Het is erg belangrijk dat een zonne-energieinstallatie op het dak wordt onderhouden. Het is tenslotte een elektrische installatie, die brandveilig moet blijven. Deze zal regelmatig gekeurd moeten worden en storingen moeten adequaat worden opgelost. Bovendien zorgt regelmatige schoonmaak van de zonnepanelen voor een beter rendement. GroenLeven voert het onderhoud uit voor de door ons gerealiseerde zonnedaken met huurcontract. Koopt u het zonnedak, dan kunt u ervoor kiezen om het onderhoud bij GroenLeven onder te brengen. Zo zorgen we samen voor een verzekerbare installatie en garanderen we rendement. Bovendien kunt u het garantiemanagement zo onderbrengen bij GroenLeven: volledige ontzorging.
Wie is er verantwoordelijk voor het dak?
De eigenaar van het pand is verantwoordelijk voor de dakconstructie en de draagkracht van het dak. Per vierkante meter wegen de zonnepanelen ongeveer 12,5 kilo wanneer geplaatst op een schuin dak. Houd rekening met een gewicht van 20 tot 25 kilo per paneel wanneer geplaatst op een plat dak. Deze waardes zijn belangrijk voor het verzekeren van het zonnedak.

Meer weten over een zonnedak op maat?

Koop of lease zonnepanelen, of verhuur het bedrijfsdak voor een vaste vergoeding per zonnepaneel. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Industriedak