Zonne-energie op vuilstort:
oude vuilstortplaats is goud waard

Nederland wordt duurzaam, klimaatbestendig en circulair. Zonne-energie speelt daarbij een sleutelrol. Maar geschikte locaties voor zonneparken zijn schaars. De oplossing: dubbelfuncties. Realiseer bijvoorbeeld zonne-energie op een oude vuilstortplaats. In 2050 stoten we in Nederland 95% minder CO2 uit dan we nu doen. Dat is althans de ambitie. In werkelijkheid verloopt de noodzakelijke energietransitie te traag en moeten we alle zeilen bijzetten om te verduurzamen. Zonne-energie speelt een cruciale rol bij de energietransitie waar we voor staan. Toch gebruiken we de zon nog veel te weinig. GroenLeven brengt daar verandering in. Met zonnedaken, zonneweides, zonneparken op het water en andere innovatieve oplossingen. Bezit u een oude vuilstortplaats? Geef hem dan een tweede leven als zonnepark. Zonne-energie op een oude vuilstort is goed voor het milieu, uw portemonnee en duurzame uitstraling. Een zonnepark realiseren kost bovendien geen enkele moeite, want wij regelen alles. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van zonne-energie op een oude vuilstort?

Informeer naar de mogelijkheden

Zonne-energie op vuilstort zorgt voor extra inkomsten

Nederland behoort tot de dichtstbevolkte landen ter wereld. Daardoor valt het niet mee om geschikte locaties te vinden voor zonne-centrales. Daarom investeren we bij GroenLeven volop in dubbelfuncties. Zonnepanelen op stallen, carports of boven fruitbomen: het zijn stuk voor stuk voorbeelden van de innovatie dubbelfuncties van GroenLeven. Een zonnepark op een vuilstortplaats past naadloos in dit rijtje. De wet schrijft voor dat u een voormalige stortplaats waterdicht moet afdichten. Combineer het met zonnepanelen. Dan wekt u duurzaam groene energie op met een afgeschreven locatie. En geeft u de vuilstort een belangrijke functie in overgang naar duurzame energie. 

Waarom vuilstort voorzien van zonnepanelen? 

Zonne-energie op een vuilstort biedt talloze voordelen. Dit zijn de belangrijkste: 

 • Wek duurzaam energie op
 • Verduurzaamt uw bedrijf of gemeente
 • Verdien de investering in snel terug
 • Vergroot inkomsten met terugleveren stroom
 • Of verdien geld met het beschikbaar stellen van de vuilstort
 • Draag bij aan essentiële energiedoelstellingen 
 • Wek groene stroom op voor lokale huishoudens
 • Geef een afgeschreven locatie een tweede leven
 • Profiteer 15 jaar lang van extra inkomsten uit SDE subsidie 

Wilt u zonne-energie opwekken op een oude vuilstortplaats? Kies dan voor de kennis, kwaliteit en ervaring van marktleider GroenLeven. Sinds onze oprichting in 2012 realiseerden we meer dan 800 slimme zonnebronnen en zonneparken. En bouwden we twee zonneparken op voormalige vuilstorten. Bij het realiseren van een zonnepark op een vuilstort ontzorgen we u volledig. Van subsidie- en vergunningsaanvraag tot installatie en onderhoud. En van het creëren en vergroten van draagvlak tot 24/7 monitoring. We regelen alles en verduurzamen zo de vuilstort. 

Genereer extra inkomsten met zonne-energie. Informeer nu naar de mogelijkheden

Zonne-energie op vuilstort extra interessant met subsidies 

Subsidies maken investeren in zonne-energie extra interessant. Zo verzekert SDE subsidie u 15 jaar lang van een vergoeding voor het opwekken van duurzame energie. Het verlaagt de directe investering in zonnepanelen en levert extra inkomsten op. SDE subsidie werkt met een basis- en variërend bedrag. Dit basisbedrag wordt elk jaar lager. Neem daarom het voortouw en laat een zonnepark met SDE subsidie aanleggen op een oude vuilstort. Dan verdient u elke dag geld met de zon. 

Zonnepanelen kopen, leasen of huren voor zonnepark op vuilstort

GroenLeven biedt verschillende mogelijkheden voor het realiseren van een zonnepark op een vuilstort. Dit zijn de opties: 

 • Vuilstort verhuren voor een zonnepark
 • Zonne-installatie kopen voor een vuilstort

Kiest u voor een pv-installatie kopen dan zijn de opbrengsten uit opgewekte energie en SDE subsidie voor u. Het rendement loopt flink op en u verdient de investering snel terug. Goed om te weten: zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee. De vuilstort verhuren voor een zonnepark kan ook. In dat geval leggen we de complete installatie aan en ontvangt u jaarlijks een interessante vergoeding per hectare. Waar u ook voor kiest, we nemen al het werk uit handen. Van de eerste locatiescan tot de communicatie met omwonenden en van installatie tot subsidie- en vergunningsaanvragen. Met 8-jaar ervaring van de marktleider bent u zeker van een succesvol project. 

Ja, ik wil graag meer weten

Zonne-energie op een vuilstort: geef uw oude stortplaats een tweede leven

Transformeer een voormalige vuilstort tot een rendabele zonnebron. Het kan met een zonnepark van GroenLeven. Informeer nu naar de mogelijkheden en profiteer van deze voordelen. 

 • Verhuur uw oude vuilstort voor een modern zonnepark. Het kost niets en u profiteert elk jaar van extra inkomsten. 
 • Zonnepanelen kopen kan ook. U verdient de investering snel terug, terwijl ze minimaal 25 jaar meegaan. 
 • SDE subsidie maakt investeren in zonne-energie aantrekkelijker dan ooit. Verhuur uw de vuilstort, dan verrekenen we de extra inkomsten in uw vergoeding. Kiest u voor kopen, dan zijn de inkomsten direct voor u. 
 • Werk samen met de Nederlandse marktleider. ISO-certificering voor kwaliteit (ISO 9001) en milieu (ISO 14001) garanderen een geslaagde samenwerking. 
 • Profiteer van onze ervaring: zonnepark Garijp en zonnepark Woldjerspoor.

Zonne-energie op vuilstort haalbaar? Laat een business case maken

Genereer extra inkomsten, vergroen uw gemeente en verbeter het milieu. Het kan met een zonnepark op uw vuilstortplaats. Of het haalbaar is voor uw locatie brengen we graag in kaart. Neem nu contact met ons op, dan maken we een business case. En lichten we de mogelijkheden van zonne-energie op uw vuilstortplaats graag ter plekke toe. 

Ja, ik wil graag meer weten over zonne-energie
1Kies uw type locatie
2Selecteer de beschikbare oppervlakte
Medewerker Foto
3Uw persoonlijke gegevens
Formulier beschermd door reCaptcha.