Ga naar homepage
058-799 0000
tot 17.00
Zonnepark Hoogengraven
Verduurzaam ook jouw bedrijfstak

Geld verdienen met een zonnedak

Verduurzaam ook jouw bedrijfstak

Een zonnedak is goed voor het milieu, de uitstraling van je onderneming én je portemonnee. Met een zonnedak wek je namelijk je eigen energie op. Bovendien genereer je extra inkomsten door teveel opgewekte energie terug te verkopen aan de energieleverancier. Klinkt dat als een win-win? Lees dan vooral verder.

Het aanleggen van zakelijke zonnepanelen lijkt ingewikkeld, maar dat valt in de praktijk gelukkig erg mee. Vooral omdat we hier bij GroenLeven veel ervaring mee hebben en alle werkzaamheden uit handen nemen. Wij hebben voor verschillende bedrijven, in verschillende bedrijfstakken al meerdere zonnedaken mogen realiseren.

Zonnedak Home Center Wolvega

Retail en recreatie

Hotels, vakantieparken, supermarktketens, maar ook meubelboulevards, pretparken en groothandels: allemaal geschikte locaties voor een zonnedak of zonnepark, waarmee je bijdraagt aan een duurzame uitstraling en zelfvoorzienendheid.

Agrarisch

Melkvee-, pluimvee-, varkenshouder of akkerbouwer? Dan zijn onze Agri-zonnedaken een perfecte manier om duurzaam extra inkomsten te genereren. We denken graag mee over het verdienmodel en de zelfvoorzienendheid die een zonnedak oplevert.

Zonnedak Home Center Wolvega

De publieke sector

Ook ziekenhuizen, zorginstellingen, hogescholen en overheidsgebouwen vormen de perfecte basis voor een zonnedak of zonnepark met rendement. We denken graag mee over de inpassing in een meerjarenplan en hoe een zonnedak bijdraagt aan de duurzame beleidsambities.

Industriedak

Maakindustrie

Binnen de maakindustrie hebben we veel ervaring met zonnedaken op fabrieken en zonneparken in de omgeving van de fabrieken. Van afval & recycling tot metaalverwerking, van levensmiddelenproductie tot keramische productie: elke locatie vraagt om een plan op maat, dat bijdraagt aan lagere inkoopkosten van kostbare grondstoffen en helpt om Co2 te reduceren.

Zonnedak Home Center Wolvega

Logistiek en distributie

Logistieke distributiecentra en cityhubs zijn vaak 24/7 in touw. Dat betekent dat er een hoop energie wordt verbruikt. Met een zonnedak bieden we een flexibele oplossing voor de energiebehoefte van het gebouw. Een mooie manier om te verduurzamen én te laten zien dat je als bedrijf het milieu serieus neemt.

Meer weten?

Ben je op zoek naar een zonnedak op maat? We denken graag met je mee over alle verschillende opties!

Deze projecten gingen je voor

Veel gegeven antwoorden

Hoe wordt mijn dak geanalyseerd?
GroenLeven analyseert uw dak met speciale software. Op basis van recente satellietbeelden bepalen we of uw dak groot genoeg is (minimaal 1.500 m2) en hoeveel panelen er geplaatst kunnen worden. Daarbij wordt rekening gehouden met schaduwval van bijvoorbeeld silo’s of bomen. De uitkomsten zijn een indicatie voor de haalbaarheid voor jouw locatie. In een later stadium zullen we het definitieve aantal panelen vaststellen.
Heeft een zonnedak ook onderhoud nodig?
Het is erg belangrijk dat een zonne-energieinstallatie op het dak wordt onderhouden. Het is tenslotte een elektrische installatie, die brandveilig moet blijven. Deze zal regelmatig gekeurd moeten worden en storingen moeten adequaat worden opgelost. Bovendien zorgt regelmatige schoonmaak van de zonnepanelen voor een beter rendement. GroenLeven voert het onderhoud uit voor de door ons gerealiseerde zonnedaken met huurcontract. Koopt u het zonnedak, dan kunt u ervoor kiezen om het onderhoud bij GroenLeven onder te brengen. Zo zorgen we samen voor een verzekerbare installatie en garanderen we rendement. Bovendien kunt u het garantiemanagement zo onderbrengen bij GroenLeven: volledige ontzorging.
Hoe zit het met verzekering & calamiteiten?
Hoe zit het met de verzekering van de zonnepanelen? De zonnepanelen en de aansluiting zijn door GroenLeven verzekerd. U heeft de mogelijkheid om deze polis in te zien. U bent verantwoordelijk voor de verzekering van uw pand met dak. Wat te doen in geval van brand? Het blijkt dat er bij brand met zonnepanelen standaard geblust kan worden. Het is belangrijk om altijd voldoende afstand tot de zonnepanelen te houden. Wie is er verantwoordelijk als er brand ontstaat bij de zonnepanelen? Is de brand ontstaan door de zonnepanelen? Dan is dit voor de verzekering van GroenLeven. Is de brand ontstaan op uw erf? Dan is dit voor uw verzekering. Dit geldt ook voor overige calamiteiten ten aanzien van de zonnepanelen.
Hoeveel zonnepanelen kunnen er op mijn dak?
U kunt rekening houden met de volgende aantallen zonnepanelen per vierkante meter: • 1.500 m2 = +/- 850 zonnepanelen • 2.000 m2 = +/- 1.125 zonnepanelen • 3.000 m2 = +/- 1.700 zonnepanelen
Wat gebeurt er als mijn dak asbest bevat?
Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit.