Ga naar homepage

© 2023 groenleven.nl

zonnepark emmeloord
Industrieterrein de Munt

Zonnepark Emmeloord

Locatie Emmeloord
Grootte >20.000 panelen
Status Afgerond
Ontwerp & vergunningen
Realisatie
Levering
Onderhoud & monitoring

Op bedrijventerrein De Munt in Emmeloord heeft GroenLeven een zonnepark van 43.500 zonnepanelen gerealiseerd. Daarmee is dit park de grootste zonnebron van heel Flevoland. Met de duizenden panelen wekt het genoeg groene stroom op voor zo’n 4.000 huishoudens. Het park heeft daarmee genoeg power om een derde van alle huishoudens van Emmeloord van duurzame energie te voorzien. Ook krijgt het industrieterrein de Munt zo een mooie groene dubbelfunctie. De gemeente Noordoostpolder, waar de zonnebron ligt, is enthousiast over de komst van de zonnebron. De zonnepanelen leveren namelijk een belangrijke bijdrage aan de ambitie van de gemeente om in 2030 energieneutraal te zijn.

Dubbelfunctie

Door deze zonnebron heeft industrieterrein de Munt een duurzame dubbelfunctie gekregen. Het industrieterrein is nog volledig functioneel, maar doet ook dienst als hernieuwbare energiebron. Zo wordt de lokale industrie stukje bij beetje groener. Dat sluit perfect aan bij de GroenLeven-filosofie. We creëren zoveel we kunnen zonne-energie als dubbelfunctie op daken, parkeerplaatsen, vuilstorten, industrieterreinen, kassen, boven zachtfruit en op water.

Dubbelfuncties zijn dubbel handig. Aan de ene kant omdat ze ervoor zorgen dat we alle ruimte efficiënt kunnen benutten voor zonne-energie. In Nederland, waar we nog maar weinig onbebouwd en onbewoond oppervlak hebben, is dat erg belangrijk. Aan de andere kant zorgen dubbelfuncties ervoor dat we andere bruikbare oppervlakte niet hoeven in te zetten voor zonne-energie. Denk daarbij aan vruchtbare landbouwgrond, of land dat gebruikt kan worden voor de bouw van huizen.

Bijzonderheden

  • Grootste zonnebron van Flevoland

Gerelateerde projecten