Ga naar homepage
Zoeken

© 2024 groenleven.nl

Zonnecarport bij 't Wiid
Een slim parkeerterrein

Zonnecarport

Wilt u verduurzamen en beschikt u over een parkeerterrein? Investeren in een zonnecarport biedt meerdere voordelen: het opwekken van uw eigen elektriciteit die u direct zelf kunt gebruiken, laadmogelijkheden, een interessant verdienmodel en comfort voor gasten en medewerkers.

Belangrijke overwegingen

In Nederland willen we optimaal gebruik maken van een beperkt oppervlakte door waar mogelijk multifunctioneel ruimtegebruik toe te passen. Zonnecarports zijn hier een mooi voorbeeld van. Daarnaast is een solar carport een goed alternatief wanneer een dakconstructie niet geschikt is en u vastloopt in procedures met uw verzekeraar. Zonnecarports bieden versnelde vergunningsprocedures, interessante financieringsmogelijkheden en de afhankelijkheid van netcongestie is minimaal. Dit zijn allemaal afwegingen waardoor een zonnecarport niet alleen bijdraagt aan een groen imago, maar uw investering in energie dubbel zo veel waard is.

Kiezen voor GroenLeven? Dat betekent dat u kiest voor een betrouwbare en ervaren partner.

GroenLeven als partner

>10 jaar marktleider

Meer dan 10 jaar marktleider in het realiseren van zonneparken.

>1.000 grootschalige projecten

Meer dan 1.000 grootschalige zonne-energiebronnen gerealiseerd.

5e grootste investeerder

Vijfde grootste investeerder in Nederlandse energietransitie.

Een zonnecarport van GroenLeven

Kiezen voor een zonnecarport van GroenLeven is verstandig. GroenLeven ontwikkelt zonnecarports waarbij kwaliteit, flexibiliteit, functionaliteit, efficiency en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Onze carports worden gerealiseerd volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden waarbij rekening wordt gehouden met de bestaande wet- en regelgevingen en normeringen, zoals de NEN2443, NEN1010, het Bouwbesluit en de veiligheidsvereisten. Hierdoor zijn de zonnecarports van GroenLeven goed verzekerbaar.  

Onze zonnecarports zijn altijd afgestemd op uw specifieke situatie. Waar loopt u tegenaan en wat wilt u bereiken? Wij denken met u mee. Met ons als ervaren partner kunt u gericht te werk gaan voor het verkrijgen van financieringen en vergunningen. Uitgebreid advies met locatieonderzoek voorkomt dat u later tegen problemen aanloopt.

Type zonnecarports

GroenLeven beschikt over diverse type zonnecarports die afgestemd worden op uw specifieke behoefte en wensen. U kunt kiezen voor een zonnecarport met een stalen constructie, een zonnecarport met een houten constructie, een zonnecarport voor op een parkeerdek en een zonnecarport speciaal voor vrachtwagens en trucks. Zo is er voor elke situatie een mogelijkheid om een parkeerplaats met zonnepanelen te overdekken.

Stalen zonnecarport

Een stalen zonnecarport van GroenLeven

Met onze stalen zonnecarports bent u verzekerd van een duurzame carportoplossing. Onze stalen zonnecarports zijn thermisch verzinkt en hebben een lange levensduur. Deze solar carports gaan niet roesten en zijn beter beschermd tegen weersinvloeden en daardoor beter beschermd tegen corrosie.  

Onze stalen zonnecarports zijn uitgerust met glas-glas bifacial Tier 1 zonnepanelen, waardoor de onderkant van de constructie nog steeds wordt verlicht door daglicht. Om problemen met afwatering te voorkomen, zijn de zonnecarports standaard voorzien van hemelwaterafvoer waarbij water kan worden afgevangen.  Om de stalen zonnecarport esthetisch aan te laten sluiten bij de uitstraling van uw bedrijf is het mogelijk om de stalen onderdelen te voorzien van twee lagen poedercoating in een kleur naar keuze. De stalen onderdelen zijn hiermee extra beschermd tegen weersinvloeden. 

Houten zonnecarport

Een houten zonnecarport van GroenLeven

Onze houten zonnecarports maken gebruik van gelamineerd hout, dat bewerkt is met een beschermlaag. Dit komt de duurzaamheid, onder andere in de vorm van levensduur ten goede. Het hout is standaard FSC- en PEFC-gecertificeerd. Dit betekent dat het hout uit bossen komt die duurzaam worden beheerd. 

De houten zonnecarports beschikken over Tier 1 bifacial zonnepanelen, waardoor de onderzijde van de constructie belicht wordt door daglicht. De houten zonnecarports zijn ook standaard voorzien van hemelwaterafvoer waarbij water kan worden afgevangen. 

Zonnecarport voor trucks

Zonnecarports voor trucks van GroenLeven

Naast zonnecarports voor auto’s beschikt GroenLeven ook over zonnecarports voor trucks en vrachtwagens. Een zonnecarport voor trucks is geschikt voor elk type vrachtwagen. De constructie is voorzien van een Y-vorm met twee kolommen, waardoor er extra stevigheid ontstaat. De kolommen van de zonnepanelen overkapping worden geplaatst op basis van de (aan)rijroute van de locatie, waarbij er rekening wordt gehouden met de bestreken baan en het type trucks.

Deze zonnecarports zijn ook te combineren met laadvoorzieningen voor trucks. Ook deze zonnecarports zijn voorzien van hemelwaterafvoer.

Zonnecarport op parkeerdek

Een zonnecarport op bestaand parkeerdek van GroenLeven

Ook voor een zonnecarport op een bestaand parkeerdek heeft GroenLeven innovatieve oplossingen. De unieke zonnecarport van GroenLeven op een parkeerdek is gebaseerd op de constructieberekening van de bestaande constructie, het windgebied en de inrichting van het parkeerterrein. Een zonnecarport op een parkeerdek is altijd maatwerk. GroenLeven denkt met u mee en ontwikkelt een overkapping met zonnepanelen voor uw specifieke locatie. Een voorbeeld hiervan is de zonnecarport op een parkeerdek bij DierenPark Amersfoort.

In verband met de windgebieden in Nederland verschilt het type zonnepanelen voor een zonnecarport op een bestaand parkeerdek.

Meer weten over een zonnecarport op uw parkeerterrein?

Werknemer GroenLeven 2

Samenwerken met GroenLeven

Annelie Bleckman

“Hergebruik van de beschikbare ruimte van ons terrein én verduurzamen met extra service is een echte win-win situatie voor onze camping.” Meer lezen over de vrijstaande carport met zonnepanelen van Camping It Wiid? Klik dan hier.
Annelie Bleckman, Mede-eigenaar Camping it Wiid
Annelie Bleckman voor entree Camping It Wiid

Folkert Brouwers

“De zonnecarport geeft ons parkeerterrein een zichtbaar groene upgrade en levert gratis stroom. Op zonnige dagen draait het volledige ziekenhuis, inclusief MRI, CT en operaties, nu op zonne-energie. Ook leveren we energie aan de omgeving. Op jaarbasis wekken wij ruim 30% van ons stroomverbruik op via de zonnepanelen op onze zonnecarport en daken.” Meer lezen over de zonnecarport van Ziekenhuis Nij Smellinghe? Klik dan hier.
Folkert Brouwers, Directeur Bedrijf & Gebouwen ziekenhuis Nij Smellinghe
Folkert Brouwers naast zonnecarport

Zorgeloos genieten van de zon

Wij maken uw bedrijf toekomstbestendig met groene energie. Met de deskundigheid en oprechtheid van onze mensen zijn wij de ideale partner voor complexe verduurzamingsvraagstukken. Financiële en juridische experts staan voor u klaar voor professionele ondersteuning bij het verkrijgen van vergunningen en om te voldoen aan alle nodige verplichtingen en bijkomende wet- en regelgevingen. Kiezen voor GroenLeven betekent dat u kiest voor: kennis, kwaliteit en betrouwbaarheid. Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 8. Bent u benieuwd naar het proces van het plaatsen van zonnecarports? Dit is het traject van A tot Z:

Kennismaking

Samen met u bespreken we het rendementsmodel, werkwijze, verschillende carportmodellen en het eigenaarschap.

Advies en voorlopig ontwerp

U krijgt advies over de opwekpotentie, voorlopig technisch ontwerp en een concept optieovereenkomst. Dit komen we persoonlijk met u bespreken.

Optieovereenkomst

Ontwerp akkoord? Dan krijgt u een optieovereenkomst waarin duidelijk de intentie is beschreven over de samenwerking tussen de verschillende partijen.

Carport zonnepanelen vergunning en subsidie

Wij starten met het aanvragen van aansluitcapaciteit, delen van de bouwtekeningen, funderingsonderzoek, (bouw)vergunning en de eventuele subsidie.

Bouw en onderhoud

We plaatsen de carports op uw locatie(s) en bij voltooiing zorgen wij voor een opleverrapport. Het onderhoud en de 24/7 monitoring is een extra dienst die GroenLeven tegen vergoeding aanbiedt.

Solar carport projecten

Veelgestelde vragen

Wat is een zonnecarport?
De zonnecarport van GroenLeven is een houten of stalen constructie met zonnepanelen boven een aantal parkeerplaatsen. Onder deze zonnecarport kunt u parkeren en er wordt elektriciteit opgewekt uit zonne-energie.  
Wat zijn de voordelen van een zonnecarport?
De zonnecarports van GroenLeven bieden een aantal voordelen, waaronder het opwekken van hernieuwbare energie en daarmee besparen op energiekosten of worden gebruikt voor het elektrisch laden, een duurzame uitstraling en ze bieden bescherming voor voertuigen tegen weersinvloeden. 
Is elk parkeerterrein geschikt voor een zonnecarport?
Veel parkeerterreinen (met meer dan 20 parkeerplaatsen) zijn geschikt voor een zonnecarport van GroenLeven. Het is belangrijk om een aantal factoren mee te nemen zoals de beschikbare ruimte, de grondslag, de aanrijdroutes en de regelgeving en beperkingen van de locatie.
Voor welke formaat auto’s is een zonnecarport geschikt?
Een zonnecarport van GroenLeven is maatwerk. De zonnecarports kunnen worden aangepast naar het formaat van de voertuigen. Zo houden we standaard rekening met personenauto’s, maar realiseren wij ook zonnecarports voor bestelwagens en trucks. De zonnecarport van GroenLeven voldoet altijd aan de gestelde normeringen.
Is het mogelijk om laadpalen en/of batterijen te gebruiken in combinatie met een zonnecarport?
Ja, het is mogelijk om laadpalen en/of batterijen te gebruiken in combinatie met een zonnecarport. De opgewekte elektriciteit kan direct worden gebruikt om elektrische voertuigen op te laden of kan worden opgeslagen in een batterij voor later eigen gebruik of om het elektriciteitsnet te balanceren. 
Is een vergunning nodig voor een zonnecarport?
Voor het realiseren van een zonnecarport is bijna altijd een omgevingsvergunning nodig omdat er een bouwwerk wordt gerealiseerd. Het kan zijn dat gemeenten uitzonderingsgronden hebben geïntroduceerd. Informeer bij uw gemeente over de benodigde vergunning. 
Hoelang duurt het verkrijgen van een omgevingsvergunning voor een zonnecarport?
Het verkrijgen van een omgevingsvergunning verloopt, bij geen afwijking van het bestemmingsplan, volgens de reguliere procedure. Voor een reguliere procedure geldt een wettelijke beslistermijn van maximaal 8 weken, welke verlengd kan worden met 6 weken.
Welke subsidies zijn er voor zonnecarports?
Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor een zonnecarport, waaronder de ISDE en de SDE++. Ook zijn er provinciale subsidies beschikbaar zoals in de provincie Drenthe, Utrecht, Noord-Holland en Overijssel.
Kan ik zonder aansluiting een zonnecarport ontwikkelen?
Het is niet mogelijk om een zonnecarports te realiseren zonder netaansluiting. De zonnecarport van GroenLeven kan wel direct (alle) stroom leveren aan uw locatie, waarmee u uw processen verduurzaamt en niet afhankelijk bent van uw netbeheerder voor teruglevering. GroenLeven denkt mee en ontwikkelt een carport die aansluit bij behoefte.
Wat is de co2 footprint van een zonnecarport?
De constructie van hout en gerecycled staal van de zonnecarports van GroenLeven is duurzaam. Dit heeft een onafhankelijk onderzoeksbureau vastgesteld. Het type zonnepanelen en de recycling van hoogwaardig staal zijn van grote invloed op de CO2-voetafdruk van een zonnecarport.

Maak de stap naar een duurzame toekomst voor uw organisatie.

Werknemer GroenLeven 2