Ga naar homepage

© 2024 groenleven.nl

Alblasserdam zonnedak GroenLeven
Duurzaamheid belangrijk speerpunt voor vastgoedsector

Zonnedak Goodman

Opdrachtgever Goodman
Locatie Alblasserdam
Grootte 10.000 - 20.000 panelen
Status Afgerond
Ontwerp
Vergunningen
Realisatie
Levering

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp in de vastgoedsector. Als pionier en koploper in duurzaam vastgoed heeft Goodman een duidelijke langetermijnstrategie om duurzame projecten te ontwikkelen en te beheren. Een van hun indrukwekkende projecten is het door GroenLeven gerealiseerde zonnedak van Goodman’s Logistics Centre in Alblasserdam, gelegen in Zuid-Holland. Met een oppervlakte van ruim 33.000 m2, vergelijkbaar met vijf voetbalvelden, is dit een van de grootste zonnedaken in de regio.

Zonnedak Goodman

Het zonnedak van Goodman Alblasserdam Logistics Centre is uitgerust met maar liefst 17.300 zonnepanelen, wat resulteert in een capaciteit van 7 megawatt. Dit staat gelijk aan  groene stroom voor meer dan 2.000 huishoudens. Het dak is niet alleen groen vanwege de opwekking van duurzame energie, maar heeft ook het prestigieuze BREEAM Excellent-duurzaamheidscertificaat ontvangen. Dit certificaat is een benchmark voor duurzame gebouwen en omvat ook de directe omgeving van het logistieke centrum.

Duurzaamheid en CO2-uitstootvermindering

Het zonnedaksysteem van Goodman Alblasserdam Logistics Centre heeft een aanzienlijke impact op de vermindering van CO2-uitstoot. Naar schatting wordt met dit systeem jaarlijks ongeveer 3.770 ton CO2-uitstoot voorkomen. De groene energie die wordt opgewekt door het zonnedak wordt direct terug geleverd aan het elektriciteitsnet.

Partnerschap tussen Goodman en GroenLeven

De realisatie van het zonnedak van Goodman Alblasserdam Logistics Centre is mogelijk gemaakt door een partnerschap tussen Goodman en GroenLeven. Dit partnerschap stelt beide bedrijven in staat om hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken en actief bij te dragen aan de vermindering van CO2-uitstoot. Goodman heeft als doel om tegen 2025 wereldwijd 400 megawattpiek aan zonnepaneelsystemen te installeren. Dit partnerschap is een belangrijke stap in de richting van het behalen van dit ambitieuze doel.

 

"In deze markt is een kennispartner en een netwerk om de potentie van verduurzaming te beoordelen en te realiseren essentieel."
Maurice van Eijndhoven, Assetmanager Goodman

Luister Energize

Wat betekent de energietransitie voor Goodman, een beursgenoteerd bedrijf met veel logistieke centra in bezit. Hoe bouwen zij aan duurzame nieuwe centra?

Duurzaam vastgoedbeheer

Naast het ontwikkelen van duurzame projecten, hecht Goodman ook veel waarde aan duurzaam vastgoedbeheer. Het zonnedaksysteem van Goodman Alblasserdam Logistics Centre is uitgerust met een slim systeem waarmee huurders direct hun energieverbruik kunnen meten en bijsturen. Hierdoor kunnen zij efficiënter omgaan met hun energiegebruik en overtollige energie terugleveren aan het net, wat de duurzaamheidsinspanningen voor de omgeving verder versterkt.

Impact op de logistiek & distributiecentrasector

Het zonnedak van Goodman Alblasserdam Logistics Centre heeft niet alleen een positieve impact op duurzaamheid en CO2-uitstootvermindering, maar speelt ook een belangrijke rol in de logistiek & distributiecentrasector. Duurzaamheid is essentieel in de logistieke sector en integratie van duurzame energieopwekking. De verplichting van energielabel C maakt duurzaamheid nog belangrijker, terwijl het ook kostenbesparingen en concurrentievoordeel oplevert. Het zonnedak van Goodman Alblasserdam Logistics Centre dient als een voorbeeld van hoe duurzame energieopwekking geïntegreerd kan worden in logistiek en distributiecentra.

Gerelateerde projecten